Afbeelding
anp / Remko de Waal

Prikken zonder afspraak

Corona

REGIO - Vanaf vandaag start de GGD Zuid-Holland Zuid met prikken zonder afspraak. Iedereen kan voor zijn of haar eerste prik gewoon binnenlopen bij de vaccinatielocatie in Gorinchem of Dordrecht. De vrije inloop voor een eerste prik is tot nader order dagelijks geopend van 9.00-19.00 uur.

Nu de meeste mensen zijn gevaccineerd is er ruimte gekomen om iedereen van 12 jaar en ouder ook zonder afspraak te vaccineren. Bij het prikken zonder afspraak kun men kiezen voor het Janssen- of het Pfizer-vaccin. Uitzondering hierop geldt voor jongeren onder de 18 jaar. Zij kunnen alleen terecht voor Pfizer. Hierin volgen wij het advies van de Gezondheidsraad.

GGD Zuid-Holland Zuid biedt de mogelijkheid om zonder afspraak te vaccineren aan iedereen aan om eventuele drempels te verlagen. Ook wie uit een andere regio komt, is welkom om te prikken zonder afspraak bij de vaccinatielocatie in Dordrecht of Gorinchem. Het enige dat nodig is zijn een mondkapje en ID-bewijs.

Prikken zonder afspraak is alleen mogelijk voor mensen die voor hun eerste prik komen en dus nog niet gevaccineerd zijn. Na het zetten van de eerste prik wordt een afspraak gemaakt voor de tweede prik. Het prikken zonder afspraak is niet bedoeld voor mensen die al een afspraak hebben staan voor een tweede prik. Wie zijn of haar afspraak voor de tweede prik wil verzetten, moet via de landelijke site of het callcenter een nieuwe afspraak maken. Dit kan niet bij de vaccinatielocatie.

Prikken zonder afspraak kan tot nader order zeven dagen per week van 09.00-19.00 uur op onze vaccinatielocaties in Dordrecht en Gorinchem. In Dordrecht is de vaccinatielocatie gevestigd in de sporthal Oranje Wit aan de Nieuwe Noordpolderweg 5, 3312 AD Dordrecht. In Gorinchem in de sporthal de Hoefslag aan de Hoefslag 9a, 4205 NK Gorinchem. In de toekomst kunnen deze locaties en openingstijden wijzigen. De actuele informatie is te vinden op www.prikkenzonderafspraak.nl.

advertentie