De sociale dienst zoekt graag naar een oplossing in plaats van een gerechtelijk deurwaarders traject in te zetten.
De sociale dienst zoekt graag naar een oplossing in plaats van een gerechtelijk deurwaarders traject in te zetten. Redactie

Honderd ondernemers ontvangen Tozo-uitkering onterecht

30 september 2022 om 10:11 Economie

DRECHTSTEDEN Tijdens de coronacrisis hielp de overheid ondernemers onder andere met een tijdelijk inkomen, de zogeheten Tozo-uitkering. De Sociale Dienst Drechtsteden keerde deze tijdelijke uitkering uit aan zelfstandige ondernemers in de Drechtsteden die door de coronamaatregelen in financiële problemen raakten. Het grootste deel van de ontvangers heeft dit inmiddels terugbetaald of is dit aan het terugbetalen. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 100 ondernemers in de Drechtsteden deze uitkering onterecht hebben ontvangen. Met hen willen ze een betalingsregeling treffen.

Peter Heijkoop, voorzitter GR Sociaal Drechtsteden: ,,De Sociale Dienst Drechtsteden heeft hen op verschillende manieren benaderd, telefonisch, schriftelijk en via e-mail, om met elkaar tot een oplossing te komen. Dat is op tot heden helaas niet gelukt. Ik roep deze ondernemers dan ook op contact op te nemen. De sociale dienst zoekt graag naar een oplossing in plaats van een gerechtelijk deurwaarders traject in te zetten. Dat willen we echt voorkomen, we willen ze daarbij helpen.”

LASTIGE TIJDEN ,,Bent u een van de ondernemers die onterecht een Tozo-uitkering ontving en nog geen actieve betalingsregeling heeft dan verzoeken we u contact op te nemen. De mogelijkheden hiervoor vindt u via https://www.socialedienstdrechtsteden.nl/contactmogelijkheden.” In de Drechtsteden willen ze dat iedereen een zelfstandig en volwaardig leven kan leiden. Daar waar dat (tijdelijk) niet lukt helpt de Sociale Dienst Drechtsteden die mogelijkheden te vergroten. De huidige energiecrisis en de koopkrachtdaling zorgen ook voor lastige en onzekere tijden voor inwoners en ondernemers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie