Wie van auto’s spotten houdt, kan zaterdag 18 juni zijn of haar hart ophalen.
Wie van auto’s spotten houdt, kan zaterdag 18 juni zijn of haar hart ophalen. Jaap de Jager

Uniek Power Event in Hardinxveld-Giessendam

Evenementen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Wie zin heeft in een uniek event met veel power, ronkende motoren en prachtige bolides, moet zaterdag 18 juni een kijkje komen nemen bij het Steamwork Power Event 2022. En natuurlijk meedoen. Bij Restaurant Kampanje staat het parkeerterrein dan vol met auto’s van gerenommeerde merken.

door Esther Coumans

Jaap de Jager van Team 293 Steamwork heeft tijdens Pinksteren samen met zijn team een bijzondere Roparun gehad. ,,Door de corona werd het een rondje door Nederland. De start was op vliegveld Twente en de finish was, zoals gebruikelijk, op de Coolsingel in Rotterdam. Het was wel echt afzien, want het was een Roparun van uitersten. Het begon warm en zonnig en het eindigde met bakken regen en kans op onderkoeling. Gelukkig ging het met ons team goed en hebben we 34.392, 11 euro opgehaald.”

Volgend jaar doet het Hardinxveldse team weer mee met de Roparun en ook daar is weer geld voor nodig. Komende zaterdag hebben ze een Power Event op de planning staan. De gehele opbrengst van deze dag gaat naar de Roparun.

We willen een parkeerterrein vol

Wie van auto’s spotten houdt, kan zaterdag 18 juni zijn of haar hart ophalen. Op het parkeerterrein bij Restaurant Kampanje verzamelen zich tussen 08.30 en 09.30 uur auto’s van onder andere de merken McLaren, Corvette, Ferrari, Bentley, Audi RS, Aston Martin, Posche en de Dakar Rally truck van het Rainbow team. ,,En we zijn ook nog bezig met andere mooie auto’s”, laat De Jager weten. ,,We willen een parkeerterrein vol.”

EEN RITJE MAKEN Deze Super Cars mogen niet alleen bewonderd worden, maar iedereen mag er een ritje in maken. ,,De ritjes duren 15 minuten en kosten 15 euro per rit. Al het geld gaat naar het goede doel”, geeft De Jager aan. 

,,Het startsein van de ritten wordt om 10.00 uur door burgemeester Heijkoop gegeven. Dan kunnen deze mooie auto’s door Hardinxveld en in de polder rijden. Ze zullen nooit dezelfde route rijden.” De ochtendritten zijn tot 12.00 uur en de middagritten zijn van 13.00 tot 15.00 uur.

INSCHRIJVEN Wie ook een rondje wil rijden in zo’n bijzondere auto kan zich daarvoor inschrijven. ,,Vanaf 09.30 uur is het mogelijk om je in te schrijven bij de tent van Steamwork die op het terrein bij Kampanje staat”, zegt De Jager. ,,Je kan je niet inschrijven voor een bepaald type auto. Het gaat op volgorde en de auto die dan voorrijdt, daar mag je instappen. En dat doe je natuurlijk wel als een vip over de rode loper. De volgende dag is het Vaderdag, dus verras je vader en ook jezelf en schrijf je in voor een ritje.”

Eigenaren van Super Cars kunnen zich nog steeds melden om mee te doen met het event. Zij kunnen hun auto aanmelden door een mailtje te sturen naar powerevent@team293-steamwork.nl. ,,Ook voor de chauffeurs/eigenaren hebben we van alles geregeld. We zetten echt iets unieks hier neer in Hardinxveld. Dat weet ik zeker”, besluit hij.

advertentie