Afbeelding
IFFG

Geslaagde IFFG filmavonden bij Natuurcentrum

Film

GORINCHEM Het weekend van 23 en 24 juli stond het Natuurcentrum Gorinchem in het teken van groen en verhalen van elders op de wereld. Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) streek beide avonden neer op de lommerrijke en groene binnenplaats van het Natuurcentrum in het Gijs van Andelpark. 

De organisaties sloegen de handen weer ineen na een eerste succesvolle buitenbios avond in de zomer van 2020. De vrijdagavond genoten 75 bezoekers van het boeiende verhaal van zangeres en activiste Inna Modja. In de documentaire The Great Green Wall nam zij de kijker mee op reis naar haar geboortestreek in de Sahel, door de diverse en kleurrijke Afrikaanse landen. Waar klimaatverandering invloed heeft op conflicten, migratie en armoede.

Zaterdagavond werden de filmliefhebbers meegevoerd naar de steppe in Mongolië. Een jonge agent houdt de wacht bij het gevonden lichaam op de steppe. Een lokale herderin houdt hem gezelschap en heeft zo haar eigen plannen. De film zorgde voor fascinerende beelden van Mongolië en een inkijk in het voortkabbelende leven aldaar. De weergoden waren Gorinchem ook deze avond weer gunstig gestemd, het bleef tegen alle verwachtingen in droog.

Deze zomer zorgt het IFFG voor meerdere filmvertoningen op het grote doek, buiten onder de sterrenhemel. De bezoekers kunnen genieten van een diversiteit aan films. De avonden in juli gemist? De volgende buitenbios avonden zijn in augustus, bij De Koninklijke Bazuin en Slot Loevestein. Meer info en tickets via www.iffg.nl

Afbeelding
advertentie