Het monument staat in de tuin van het Biesbosch Museumeiland
Het monument staat in de tuin van het Biesbosch Museumeiland Hannie Visser-Kieboom

Laatste weken ‘Biesbosch 75 bevrijd’

14 oktober 2021 om 07:44 Historie

WERKENDAM De thematentoonstelling ‘Biesbosch 75 jaar bevrijd’ is nog tot en met de herfstvakantie in het Biesbosch Museum te bekijken. Ook de speciale ‘Biesbosch 75 jaar bevrijd’ vaartocht is nog tot en met de herfstvakantie te boeken.

Beleef tijdens de vaartocht hoe het verzet in de Biesbosch eraan toe ging. Hoe schepen werden verborgen in kreken en geulen. Hoe mensen met gevaar voor eigen leven heen en weer crossten naar en van bevrijd gebied. Deze vaartocht gaat vanaf het Biesbosch MuseumEiland naar het Brugje van St. Jan. Hier werden in de Tweede Wereldoorlog Duitsers overmeesterd en gevangen genomen. Het is een tocht door ondiepe smalle kreken, die gedeeltelijk overeenkomt met de route die de linie-crossers in het laatste halve jaar van de Tweede Wereldoorlog maakten. Zij brachten in maanloze nachten documenten, militaire gegevens, piloten of andere mensen over van bezet naar bevrijd gebied. Vanuit het reeds bevrijde zuiden namen zij weer medicijnen mee naar bezet gebied.

Deze tocht gaat over de bijzondere rol van de Biesbosch bij de bevrijding van Nederland. De vaartocht duurt ongeveer 2,5 uur. De schipper vertelt.

Prijzen: volwassenen: € 23,75; kinderen tot 12 jaar € 17,75. Prijzen zijn inclusief museumbezoek en exclusief kortingen zoals Museumjaarkaart e.d. Deze moet wel aan de kassa worden getoond.

Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, 4251 MT Werkendam, www.biesboschmuseumeiland.nl, 0183-504009.

advertentie
advertentie