Afbeelding
Mirjam de Swart
Uit Het Kompas

Gebrs. Schipper openen garagebedrijf

Historie

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam zoekt maandelijks leuke berichtjes uit Het Kompas van zo’n dertig, veertig of vijftig jaar geleden. Ook vertellen ze er interessante weetjes bij. De ene keer is het een advertentie, de andere keer een opvallend nieuwsbericht. Hieronder eenbericht uit Het Kompas van 4 mei 1972.

Op 1 januari 2019 werd de vestiging van Renault dealer Indumij aan de Wiedhaak in Hardinxveld plotseling gesloten. Voor veel cliënten van voorheen Renault Schipper en later Indumij viel dit toch wel rauw op hun dak. Deze sluiting betekende het einde van de aanwezigheid van een Renault-dealer in het dorp en tevens het einde van een bedrijf wat ooit in 1972 was gestart door twee, uit Waddinxveen afkomstige, ondernemende broers. In de loop der jaren werd Garage Schippers werd een begrip. Het bedrijf floreerde en er werd een nieuwe garage gebouwd aan de Wiedhaak. De veranderingen in de ‘autowereld’ lieten het bedrijf niet onberoerd en in januari 2019, na een overname door de VKV groep werd het bedrijf definitief gesloten.

Zaterdagmorgen om 10 uur vindt de opening plaats van een nieuw garagebedrijf in Hardinxveld-Giessendam. De gebroeders Wim en Arie Schipper nemen het bedrijfsgebouw aan de Nieuweweg, dat onlangs door Boerman Transport werd ontruimd, in gebruik. In de afgelopen weken is hard gewerkt om de nodige veranderingen aan te brengen en het geschikt te maken voor een all-round auto-service-bedrijf, waar de automobilist zich thuis kan voelen.

De beide broers weten de kneepjes van het autobedrijf in de praktijk. Wim zat tien jaar lang tussen de wielen in zijn truck met oplegger en Arie heeft de afgelopen 6 jaar de nodige ervaring opgedaan in het vak, die hem een specialist hebben gemaakt. In een besloten Vennootschap gaan zij hun krachten bundelen en met chef monteur Van Leeuwen is het team compleet om alle problemen rond elke auto op te lossen. De verplaatsing van het transportbedrijf Boerman geeft hun de gelegenheid om te starten in een goed geoutilleerd bedrijf, dat uitermate past in de plannen van de energieke jongelui.

In de ruime bedrijfshal van 15x20 meter met bovendien nog een aparte hal waarin de plaatwerkerij zal worden ondergebracht, kunnen zij de service verlenen die van een modern garagebedrijf wordt verwacht. Zij beschikken over de noodzakelijke apparatuur, dat vereist is bij reparatie van grote vrachtwagens en zij hebben dit aangevuld met de modernste apparatie, die nodig zijn voor onderhoud en reparatie van personenauto’s. Het onderdelenmagazijn, een revisiewerkplaats, kantine en sanitair moesten alleen worden aangevuld met een autoshop, waaruit tevens de verkoop van benzine wordt geregeld.

Momenteel is het bedrijf nog wat onttrokken aan passerende automobilisten, maar binnenkort zullen kleurige reklameborden de weg wijzen naar het nieuwe bedrijf, dat als Nieuweweg 101 wordt aangeduid.

Zowel het interieur als de voorgeven heeft een passende verfbehandeling ondergaan en het resultaat is zodanig dat ook de vrouwelijke automobilist zich ongetwijfeld in de aangepaste omgeving zal thuisvoelen. Zaterdagmorgen is de officiële opening. De heer Boerman Sr. Zal de openingsspeech uitspreken en vader Schipper zal met de officiële openingshandeling zijn zoons het allerbeste sukses toewensen.

Wie kennis wil maken met dit bedrijf krijgt daarvoor op de openingsdag de gelegenheid. Na zaterdagmorgen 10 uur is een ieder van harte welkom en de uitnodiging daarvoor is elders op deze pagina voor een ieder bestemd. De benzinemaatschappij, die de pompen plaatste zorgt a.s. zaterdag voor de nodige tam-tam, die nu eenmaal bij een opening past.

Elders lezen we een verslag van de opening op zaterdag 6 mei: Vader A.A. Schipper forceerde een doorbraak: hij reed met een buggy door een papieren wand naar buiten. Woordvoerder was de heer C. Boerman, die de ondernemers veel succes wenste in hun garage die alle vormen van service zal verlenen. De heren Schippers beheren ook een Avia benzinepomp waarvoor op de openingsdag de aandacht werd gevraagd van een uit 1935 daterende Rolls Royce, die nog van zanger Richard Tauber als eigenaar zou hebben gehad.
Chef monteur in het nieuwe bedrijf is de heer Van Leeuwen.

advertentie