Doemiddag Calvijn weer een groot succes!

19 november 2018 om 15:38 lokaal Deel je nieuws

Hardinxveld-Giessendam: 

Woensdag 14 november is de doemiddag van Calvijn weer goed bezocht. Ruim 250 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit de regio hebben op een leuke en actieve manier kennis gemaakt met Calvijn.

De leerlingen maakten kennis met diverse vakken om een goed beeld te krijgen van het voortgezet onderwijs en hoe er op Calvijn wordt lesgegeven. Zo konden de leerlingen bij handvaardigheid en tekenen hun creatieve kant laten zien, konden ze bij bewegingsonderwijs sporten en werden er bij natuurkunde en science proefjes gedaan. De school bruiste door het enthousiasme van de kinderen. Mede dankzij de leerlingen van Calvijn, die hielpen bij de organisatie en de begeleiding van groepjes, verliep alles prima.

‘s Avonds was er een informatieavond voor de ouders en verzorgers en ook deze avond was druk bezocht. Na een centrale opening met een warm welkom en waar verteld werd over de christelijke identiteit van de school, konden de ouders een tweetal presentaties bijwonen. Zo was er keuze uit de volgende presentaties:

-      Digitaal Onderwijs op Calvijn

-      Calvijn, ontdek je kracht (Loopbaan oriëntatie en begeleiding (LOB) en Persoonlijke Vorming)

-      Calvijn, goed geregeld! (Algemene informatie)

-      Iedere leerling in beeld (Leerlingondersteuning op Calvijn)

-      Techniekhavo – een havo voor doeners!

Er was een goede sfeer en de bezoekers waren zeer positief over de informatieavond.

Op woensdag 30 januari 2019 vindt de Open Dag plaats op Calvijn van 14.30 – 17.00 uur en van 19.00 – 21.00 uur. Ook dan zijn de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders en verzorgers van harte welkom op Calvijn. Voor verdere informatie, zie de website van de school: calvijn.cvo-av.nl.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie