Home Start breidt uit in Hardinxveld

19 december 2018 om 19:16 lokaal

H'VELD-G'DAM Al 25 jaar biedt het programma Home-Start van Humanitas laagdrempelige gezinsondersteuning aan, voor gezinnen met opgroeiende kinderen tussen de 0 en 7 jaar. De gemeente Hardinxveld-Giessendam wil deze vorm van opvoedondersteuning uitbreiden. Er morgen nu ook gezinnen met kinderen tussen de 7 en 14 jaar een beroep doen op Home-Start (Home-Start +).

Ieder gezin maakt weleens een periode door waarin het minder goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, verhuizing, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal worden zulke problemen zelf opgelost. Maar soms is het fijn als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken.

De ondersteuning wordt geboden door ervaren opvoeders die goed kunnen luisteren, positief in het leven staan en een open, geïnteresseerde houding hebben. Voor ze ingezet worden krijgen ze een gedegen training. De ondersteuning voor de gezinnen loopt tussen de 3 en 12 maanden, bedraagt gemiddeld één dagdeel per week en vindt plaats bij het gezin thuis.

Bel vrijblijvend voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start Hardinxveld-Giessendam, Sascha Zonneveld,06 202 493 28 of stuur een mail naar: s.zonneveld@humanitas.nl. Meer informatie is beschikbaar op: www.home-start.nl of www.humanitas.nl

advertentie
advertentie