SGPJ wil een gemeenteapp

20 december 2018 om 11:22 lokaal

H'VELD-G'DAM De regionale jongerenafdeling van de SGP wil dat de gemeente een app laat ontwikkelen waarmee onder meer burgerzaken gemakkelijk zijn te regelen op je mobiele telefoon. Donderdag sprak Tabitha van der Hoek in tijdens de gemeenteraad. Volgens haar kan zon app voor verbinding zorgen tussen de gemeente en burgers. En de verbinding met jongeren in het bijzonder.
,,Ondanks het feit dat digitalisering vaak als negatief wordt gezien, biedt het juist ook veel kansen. Ook voor gemeenten en politiek", stelt Van der Hoek. Samen met andere leden van de SGPJ Merwestreek heeft ze nagedacht over hoe de kloof tussen politiek en jongeren kan worden verkleind. Volgens haar kan een app daaraan bijdragen.
,,Het idee is een handige en functionele app van en voor Hardinxveld-Giessendam", zei Van der Hoek die de huidige website van de gemeente onhandig vindt. Naast het geven van algemene informatie moet de app volgens de SGPJ drie specifieke functies hebben. De politiek moet erop te kunnen volgen zijn. Daarnaast moet via de app een aantal gemeentelijke zaken geregeld kunnen worden, zoals het aanvragen van een ID-kaart. En ten derde moet met de app een klacht of een melding ingediend kunnen worden. Volgens de SGPJ variëren de kosten tussen de 5000 en 30.000 euro.
Burgemeester Dirk Heijkoop liet weten dat de gemeente bezig is met het vernieuwen van de website. Hij nodigde Van der Hoek en de andere jongeren van de SGP uit om in ieder geval daar hun licht over te laten schijnen, voordat hij überhaupt toezeggingen geeft voor een app.

advertentie
advertentie