Beste sportfoto voor Hardinxveldse fotograaf

19 februari 2019 om 11:40 lokaal

NOORDWIJK Met twee van de drie nominaties op zak, won de Hardinxveldse fotograaf Suzanne Heikoop op vrijdag 15 februari de prijs voor Mooiste sportfoto van 2018 tijdens de Sportverkiezingen in Noordwijk.

De winnende foto werd gemaakt in april 2018, tijdens de Australische Kampioenschappen Life Saving (Aussies) in Perth. Heikoop: ,,De Life Saving-sport kent drie disciplines: zee, strand en zwembad. De meeste atleten zijn gespecialiseerd in een paar onderdelen binnen één discipline. Noordwijker Robert Hendriks, lid van Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam, zit bij de wereldtop op de strandonderdelen. Dat is maar goed ook, want op de Aussies staan alleen de beste atleten aan de start."

Op de foto strijdt Robert (midden) voor de 'flag', geflankeerd door Japanners Kenichi Wada en Shintaro Mori. ,,Beach Flags is een onderdeel waarbij men bij de start op de buik in het zand ligt. Twintig meter verderop staan aan de voetzijde stokjes, de flags. Bij de start staan de sporters op, draaien ze om en moeten ze een flag bemachtigen. Er zijn altijd minder flags dan deelnemers, dus iedere ronde valt iemand af. Robert wist bij dit onderdeel een zilveren medaille te bemachtigen."

Sportfotografie is voor Suzanne een niet onverdienstelijke uitlaatklep. Ander werk werd door Life Saving magazine CDC beloond met de titel 'Beste Life Saving-foto van 2017'. ,,Doordat fotografie mijn fulltime werk is, lag mijn camera in de vrije tijd vaak stil. Met het fotograferen van snelle sporten heb ik dat hobby-aspect weer teruggevonden. Het houdt de passie voor fotografie levend en is technisch heel uitdagend, waardoor ik mezelf blijf verbeteren en dat ook kan inzetten tijdens werk voor opdrachtgevers. Win-win dus! "

 

Suzannes sportfotografie is op de Facebookpagina SHe Fotografie Sport te volgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Foto twee is gemaakt door Blik op Noordwijk, foto 1 mag bij artikel. Bijschrift: Suzanne Heikoop | SHe Fotografie)


--
Met vriendelijke groet,


Mirjam de Swart
Redacteur BDUmedia


0184-612511
06-21526543
m.d.swart@bdu.nl
Twitter: MirjamBDU


Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag (tot 13.00 uur) en vrijdag (tot 13.00 uur).


Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..

advertentie
advertentie