Afbeelding
Alie Kroon

Zaterdag is het weer Halfdeurseel in Hardinxveld

27 juni 2019 om 09:31 lokaal

H'VELD-G'DAM Zaterdag 29 juni wordt weer de jaarlijkse Halfdeurseel gehouden in Boven-Hardinxveld. Dit is alweer de achtste keer dat dit gezellige evenement wordt georganiseerd.
De naam 'halfdeur' staat voor het feit dat op de laatste zaterdag in juni het jaar 'halfdeur' is.
De naam 'seel' is een verbastering van het Engelse woord sale.
Niet alleen inwoners van Boven-Hardinxveld verkopen vanaf hun erf hun overbodige, maar nog mooie spulletjes voor heel weinig geld. Ook deelnemers uit andere gemeenten hebben zich aangemeld om hun spulletjes te verkopen. Zij hebben via via een plekje kunnen regelen.
Ook voor de bezoeker is het een feestje om hier rond te shoppen. Naast gebruikte spullen zijn er ook heel veel splinternieuwe artikelen te koop voor een heel klein prijsje.
Hoewel de doorgaande wegen de meeste bezoekers trekt is het zeker de moeite waard om ook eens de zijstraatjes in te rijden. Er zullen door het dorp heen wegwijzers staan die verwijzen naar deelnemers die wat achteraf staan. Bij iedere deelnemer zal ook een plattegrond ophangen.Ieder verkooppunt is herkenbaar aan de ballonnen die bij het huis worden opgehangen.
De Vrienden van de Lange Wei bakken weer lekkere oliebollen die vooraf te bestellen zijn of op het terras gekocht kunnen worden. Verder is het mogelijk om op het terras koffie met oliebol of koek te komen nuttigen. De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van deze zorginstelling. Verder zullen Buurt Bestuurt en Stuwkr8 aanwezig zijn op de parkeerplaats op het Nassauplein.
De Halfdeurseel is op zaterdag 29 juni van 8.00 uur tot 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op de FB pagina Halfdeurseel.

a[ De deelnemende straten staan op www.hetkompashardinxveld-giessendam.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie