Afbeelding
Politie

Woning na drugsvondst 3 maanden gesloten

25 juli 2019 om 22:11 lokaal

H'VELD-G'DAM Op donderdag 18 juli is in een woning in Hardinxveld-Giessendam een inval gedaan door de politie. Bij de inval zijn verschillende soorten drugs gevonden. Drugshandel is zware criminaliteit, verstoort de openbare orde en vormt een risico voor de veiligheid in een woonwijk.

Om de veiligheid in de buurt te herstellen, sluit de gemeente de woning voor 3 maanden. Met de eigenaar Fien Wonen zijn afspraken zijn gemaakt over een veilige sluiting van de woning. De sluiting laat zien dat de woning niet meer in gebruik is als drugspand. Op de woning is een poster aangebracht. Dit betekent dat niemand het pand in mag.

GEVAAR VOOR OMGEVING Een hennepkwekerij, drugsopslag en/of drugshandel kost de samenleving veel geld en bezorgt de omgeving vaak overlast. Vooral de naastgelegen woningen ondervinden hier ernstige hinder van. Voorbeelden zijn lekkages, schimmelvorming, stank, stroomstoringen, parkeeroverlast en verloedering van de buurt. Ook is de kans op kortsluiting, oververhitting, brand en explosies groot. Bovendien zit er meestal een crimineel netwerk achter, waardoor de veiligheid in de buurt wordt aangetast.

advertentie
advertentie