Afbeelding
Archief BDUmedia

Gemeente gaat aantal speelplekken opknappen

lokaal

H'VELD-G'DAM De gemeente Hardinxveld gaat een aantal speelplekken en een trapveldje opknappen. Ook komt er een voetbalkooi aan het Peulenplein. Daarvan heeft de gemeente het definitieve ontwerp bekendgemaakt.

Aan de Tureluur worden de twee speelplekken opgeknapt die aan beide kanten van de transformatorhuisjes staan. Aan de oostzijde ligt een speelplek voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Aan de westzijde is de speelplek bestemd voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Dat onderscheid blijft behouden, laat de gemeente weten.

Daarnaast wordt het onverharde trapveldje aan de Merwedestraat onder handen genomen. Daar wordt tevens een nieuwe speelplek aangelegd. Die is bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar en komt naast het schoolplein van de Koningin Wilhelminaschool.

Op de plek van het trapveld aan de Merwedestraat wilde de gemeente in eerste instantie een voetbalkooi realiseren. Maar in overleg met omwonenden is besloten om het verharde veld aan het Peulenplein aan te leggen. Achter de winkels ligt een grasveld waar de kooi zal komen.

De gemeente laat weten dat per speelplaats wordt bekeken hoe omwonenden erbij worden betrokken. Voor het opknappen van het speelveld aan de Merwedestraat en de realisatie van de voetbalkooi is 80.000 euro vrijgemaakt.

Tussen de flats van de Uranusstraat, niet ver van het Peulenplein, ligt al een basketbalveld. Dat blijft er voorlopig ook. Maar 'de wijze en de frequentie van gebruik' wordt wel een jaar lang bijgehouden.

advertentie
advertentie