Voorbereidingen Roemeniëreis in volle gang

27 februari 2018 om 10:47 lokaal

H'VELD-G'DAM Dinsdag 20 februari was een bijzondere dag op Calvijn en voor de deelnemers van de Roemeniëreis 2018 in het bijzonder. Deze dag was dominee Cornel Fedor te gast.

Op de leerlingenreizen naar Roemenië sluit Calvijn zich aan bij de projecten die hij gestart is voor de arme (zigeuner)bevolking van Roemenië in de regio Gherla. Eind december is er met een nieuwe groep leerlingen gestart met de voorbereidingen voor de reis in mei 2018. En op 20 februari heeft deze groep met meneer Fedor een middag op Calvijn gewerkt ter voorbereiding op deze reis. Er zijn plannen gemaakt voor een nieuw project waar de leerlingen zich voor gaan inspannen.

De Roemeniëreis is één van de projecten waar de leerlingen uit leerjaar 3vmbo, 3havo en 3atheneum zich in het kader van Persoonlijke Vorming aan kunnen verbinden. Dit zijn niet alleen projecten ver weg, maar ook projecten heel dichtbij. Zo gaan leerlingen ook aan de slag bij Deelcafé De Buurman in Hardinxveld of ondernemen zij activiteiten met basisschoolleerlingen uit Oekraïne die dit jaar een aantal weken te gast zijn bij gezinnen in Molenaarsgraaf en Brandwijk. Leerlingen ontdekken tijdens deze projecten hoe waardevol het is om van betekenis te kunnen zijn voor anderen dichtbij of ver weg.

's Avonds waren ook de deelnemers van de eerdere Roemeniëreizen uitgenodigd. En ook de medewerkers van Calvijn die in de afgelopen twee jaren tijdens weekenden in het najaar naar Roemenië zijn afgereisd waren aanwezig. Samen met de familie Fedor hebben zij tijdens een gezamenlijke maaltijd mooie herinneringen opgehaald en werden leerlingen bijgepraat over de stand van zaken van de door hen gestarte projecten. Het was bijzonder om te horen van hoeveel waarde de bijdrage en aanwezigheid van de Calvijnleerlingen daar bij de gezinnen in Roemenië geweest is. De deelnemers van de reis in mei 2018 kunnen niet wachten om nu zelf ook naar Roemenië te vertrekken.

advertentie
advertentie