Statushouders aan de slag bij BMN De Klerk

10 maart 2018 om 20:04 lokaal

H'VELD-G'DAM De Syrische statushouders Achmed en Abdul tekenden vrijdag 9 maart een arbeidscontract bij BMN De Klerk, een bouwbedrijf uit Hardinxveld-Giessendam. Peter Huizer (directeur BMN De Klerk) is tevreden: ,,Ik ben blij dat ik deze twee harde werkers een contract kan aanbieden."

Wethouder Trudy Baggerman was ook aanwezig bij de contractondertekening van Abdul en Achmed: ,,Mooi dat jullie kunnen nu gaan wonen en werken in Hardinxveld-Giessendam. Ik hoop dat jullie een voorbeeld zijn voor andere statushouders om ook aan het werk te gaan." BMN De Klerk besloot de heren na een succesvolle werkstage in dienst te nemen. Peter Huizer: ,,Abdul werkt inmiddels een jaar bij ons, Achmed een half jaar. De goede ervaringen vertalen we nu in een arbeidscontract."

Statushouders Abdul en Achmed zijn blij met hun contracten: ,,Een mooie dag voor ons", aldus Abdul. Abdul heeft onder andere werkervaring als taxichauffeur en timmerman. Achmed heeft ook altijd werk gedaan met zijn handen en is blij met zijn functie bij BMN De Klerk. Daarnaast geeft hij aan: ,,Door te werken en te praten met collega's leer ik de taal ook steeds beter spreken".

BMN De Klerk werd door Baanbrekend Drechtsteden begeleid in het hele traject. ,,Ik zeg altijd dat je moet kijken waarom iets wel gaat, niet waarom iets niet gaat. Daar heeft Baanbrekend Drechtsteden met hun kennis op dit gebied goed bij geholpen", aldus Peter Huizer. Vanuit Baanbrekend Drechtsteden waren Faust van der Meer en Dorine de Bruin aanwezig bij de ondertekening.

advertentie
advertentie