Belastingaangifte zelf doen?
Belastingaangifte zelf doen? envato.com

Belastingaangifte inkomstenbelasting zelf doen moeilijk?

8 december 2021 om 14:32 Lokaal Deel je nieuws

Als geldfilosoof verzorg ik, Aart Hoeven uit Harderwijk al jaren de aangifte inkomstenbelasting voor jong en oud. Veel mensen zien op tegen het zelf tijdig doen van hun belastingaangifte. Ik krijg vaak de vraag van mijn klanten of het moeilijk is om de belastingaangifte zelf te doen. Mijn antwoord is dan telkens weer: nee, maar dit hangt natuurlijk wel af van hoe complex jouw persoonlijke financiële huishouding is geweest in dat betreffende belastingjaar. Een rechttoe rechtaan aangifte is volgens mij online makkelijk zelf te doen, mits men vooraf de juiste voorbereidingen treft. Veel gegevens heeft de belastingdienst al ingevuld in jouw online belastingaangifte. Deze moet je natuurlijk wel even goed controleren en eventueel corrigeren of aanvullen met de benodigde en juiste gegevens.

Aangifte inkomstenbelasting wordt vaak spannend als er dingen wijzigen.

Uit ervaring weet ik dat mensen snel bang worden om fouten te maken als het gaat om hun belastingaangifte. Het wordt inderdaad spannend als er in het betreffende belastingjaar veel dingen zijn veranderd die van invloed kunnen zijn op de aangifte inkomstenbelasting. Je kunt dan denken aan bijv. een huis gekocht of verkocht, hypotheek afgesloten of gewijzigd, een scheiding, een overlijden, hoge ziektekosten i.v.m. een ziekte of je bent met pensioen gegaan. Allemaal gebeurtenissen die een belastingaangifte iets complexer kunnen maken. Toch hoeft dit niet altijd een reden te zijn om de aangifte inkomstenbelasting niet zelf te kunnen doen. Is er in het betreffende belastingjaar helemaal niets veranderd t.o.v. voorgaande jaren, dan moet het meestal zeker mogelijk zijn om het zelf te doen. Als geldfilosoof kan ik je tips geven waar je aan moet denken om de belastingaangifte zelf te doen. Je kunt het namelijk altijd eerst zelf proberen alvorens een specialist in te schakelen (als je dan de aangifte nog niet officieel indient).

Wil jij meer gratis tips van de geldfilosoof Aart Hoeven om zelf je belastingaangifte inkomstenbelasting te doen? Kijk eens op: wijleggenuit.nl/belasting 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie