Afbeelding
Hardinxveld-Giessendam

Bevolkingsonderzoek borstkanker; nieuwe ronde Hardinxveld Giessendam

21 december 2019 om 11:00 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM Vanaf 13 januari kunnen vrouwen uit Hardinxveld Giessendam die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1970 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein naast sporthal De Wielewaal, aan de Cornelisweer in Hardinxveld Giessendam. Tot medio maart 2020 worden ruim 2.700 vrouwen uit Hardinxveld Giessendam per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Als borstkanker vroeg wordt ontdekt, is de behandeling vaak minder ingrijpend. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben of veranderingen opmerken aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

advertentie
advertentie