Afbeelding
Stichting Vrienden van Tiendwaert & Judith Leysterhof

Qwiek-up geschonken aan zorgcentrum Judith Leysterhof

12 juli 2020 om 15:36 Maatschappelijk

H'VELD-G'DAM De bewoners van zorgcentrum Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam hebben de beschikking gekregen over een Qwiek-up, geschonken door de Stichting Vrienden van Tiendwaert & Judith Leysterhof, dankzij royale bijdragen van de Rabobank en het Rivierenlandfonds.

De overhandiging van deze voorziening gebeurde al eerder, maar moest door de maatregelen in het kader van het coronavirus in stilte gebeuren. Toch is het juist om dit alsnog in het nieuws te brengen door te benadrukken dat twee belangrijke instanties, het Rivierenlandfonds en de Rabobank de aanschaf mogelijk hebben gemaakt.

De Qwiek-up is speciaal ontwikkeld voor belevingsgerichte zorg. De in de instelling wonende cliënt staat centraal bij het gebruik van dit apparaat, dat erop is gericht dat elk mens uniek is. Vooral als contacten tussen de bewoner en de familie moeilijk gaan kan de Qwiek-up zorg-ondersteunend worden ingezet. Zo kunnen er (oude) persoonlijke foto’s worden getoond met herkenbare muziek. Dit zal veelal herinneringen of gevoelens oproepen. Ook in groepsverband kunnen bewoners meegenomen worden in een vertoning van bijvoorbeeld een mooie wandeling, een (huiskamer) concert of een andere beleving die herinneringen oproept.

Met de schenking van de Qwiek-up wilt de Stichting Vrienden samen met de instellingen die de financiering mogelijk maakten een positieve bijdrage leveren aan de woonbeleving en het welzijn van de bewoners van Judith Leysterhof.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie