Afbeelding
pixabay.com

Philippo: laat rolstoeler hondenpoep niet opruimen

27 mei 2021 om 07:38 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hondeneigenaren met een rollator of die in een scootmobiel zitten, moeten vrijstelling krijgen van het verplicht opruimen van de hondenpoep die hun viervoeter achterlaat. Daarvoor pleit Robert Philippo van Fractie PHILIPPO, die daarover vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Die vrijstelling geldt volgens Philippo wel al voor mensen met een geleidehond of sociale hulphond en zou wat hem betreft breder moeten worden getrokken. Want er zijn volgens hem veel mensen met een hond ,,waarbij het door hun mindervaliditeit uiterst moeilijk (of zelfs onmogelijk) is om vanuit een hulpmiddel hondenpoep te verwijderen, in zakjes te doen en in de daarvoor bestemde afvalbak te doen’’.

,,Daardoor zouden zij mogelijk afscheid van hun geliefde viervoeter moeten doen of het uitlaten moeten uitbesteden aan een (betaalde) uitlaatservice. Dit is een onwenselijke situatie’’, schrijft Philippo aan het college. Als voorbeeld noemt hij mensen met een rollator of met krukken en mensen die in een rolstoel of scootmobiel zitten. Zij zouden die vrijstelling dan mede op basis van een doktersverklaring kunnen krijgen, vindt Philippo.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie