Afbeelding
ANP

Aanvragen eenmalige energietoeslag Drechtsteden kan tot 31 oktober

11 augustus 2022 om 14:12 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het is voor inwoners van de Drechtsteden mogelijk om de eenmalige energietoeslag aan te vragen. Aanvragen kan tot en met 31 oktober 2022. De eenmalige energietoeslag wordt uitgekeerd aan inwoners van de Drechtsteden, waarvan het inkomen minder is dan 130% van het wettelijk sociaal minimum (WSM).

De eenmalige energietoeslag voor huishoudens in de Drechtsteden wordt verstrekt door de stijging van de energieprijzen. Hierdoor dreigen verschillende huishoudens in de Drechtsteden in financiële problemen te komen. Het Rijk maakt daarom geld vrij om de energiebelasting te verlagen. Daar bovenop komt een eenmalige vergoeding, de zogenaamde energietoeslag, voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimumniveau. De regeling wordt namens de gemeenten in de Drechtsteden uitgevoerd door de Sociale Dienst Drechtsteden.

In sommige gevallen moeten inwoners erg lang wachten op de uitkering van de eenmalige energietoeslag. Meer informatie staat op de webite van de Sociale Dienst Drechtsteden, https://www.socialedienstdrechtsteden.nl/nieuws/extra-informatie-aanvragen-eenmalige-energietoeslag.

 
Om in aanmerking te komen voor de eenmalige energietoeslag kan via de website van Sociale Dienst Drechtsteden digitaal een aanvraagformulier worden ingevuld en verstuurd. Let erop dat de aanvraag volledig is ingevuld, met daarbij de juiste documenten. De Sociale Dienst Drechtsteden streeft ernaar zo snel als mogelijk reactie te geven of de (complete) aanvraag is goedgekeurd.

Let op: Inwoners van de Drechtsteden die recht hebben op de automatische uitkering (ambtshalve uitkering) kunnen geen aanvraag indienen. Zij krijgen een melding bij het invullen van de aanvraag en is het invullen niet mogelijk.

Het is eventueel ook mogelijk om een aanvraag schriftelijk in te leveren. Hiervoor kan contact worden opgenomen met een van de zeven gemeenten in de Drechtsteden of met de Sociale Dienst Drechtsteden.

Wie iemand kent die gebruik wil maken van de eenmalige energietoeslag en het Nederlands niet beheerst? Verwijs deze persoon door naar de website van de Sociale Dienst Drechtsteden. Daar staat alle informatie in 6 talen: Arabisch, Engels, Farsi, Pools, Spaans en Tigrinya. Kijk op www.socialedienstdrechtsteden.nl.

2021-10-27 13:24:04 ILLUSTRATIEF - Een vijftig euro biljet bij een gaspit. ANP KOEN VAN WEEL
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie