Afbeelding
Home-Start

Ouders uit Hardinxveld-Giessendam kunnen kennismaken met Home-Start via ontmoetingen online

26 november 2022 om 13:43 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen meer dan anders behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand. Meer weten over wat Home-Start kan betekenen? Of een gezin ondersteunen voor een dagdeel in de week? Dan kunnen belangstellenden zich aansluiten bij het platform ‘Ontmoetingen Online’ en kennismaken met Home-Start. 

Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt een steuntje in de rug. Een luisterend oor, tips over praktische opvoedzaken voor het gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, samen nadenken over lastige dingen in de opvoeding (zoals slapen, eten, ruzie) of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken. Ook kan de vrijwilliger je helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 1 december van 20.00-21.00 en is voor iedereen toegankelijk. Het is eenvoudig om deel te nemen via tablet of computer. Voor de ontmoetingen is een speciaal en beveiligd kanaal opgezet. Tijdens de bijeenkomst zullen een vrijwilliger en ouder vertellen over hun ervaringen bij Home-Start. Aanmelden kan tot 30 november via info@servanda.nl.

Info: coördinator van Home-Start: Sascha Zonneveld 06-20249328, s.zonneveld@humanitas.nl, www.ontmoetingen-online.nl, www.home-start.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie