Afbeelding
De Koperen Knop

Kerstsfeer in museum De Koperen Knop

2 december 2022 om 17:10 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Ze naderen weer, de donkere dagen voor kerstmis. De dagen worden korter, de nachten kouder. Straks vieren we overal weer kerstfeest. Ook in Museum De Koperen Knop. Naast de onlangs geopende expositie Winter. Feest is vanaf 6 december het voorhuis ingericht in kerstsfeer. 

In de mooie kamer staat weer een grote originele kerstboom, rijkelijk voorzien van lampjes en van kerstversiering. Deze traditie is er al zolang De Koperen Knop museum is. Maar de bezoeker vindt er ook andere versieringen en elementen die herinneringen oproepen aan de kerstdagen. Onder meer een prachtig gedekte tafel. Voor veel mensen een van de gezelligste tijden van het jaar.

MUSEUMCAFÉ Ook het museumcafé is bij de kersttijd betrokken. Niet alleen vanwege de gezelligheid en de kaarsen op tafel. Er zijn ook speciale bij de tijd van het jaar passende drankjes verkrijgbaar, uiteraard met wat lekkers. Warme chocolademelk (met slagroom), glühwein, winterbier of erwtensoep. Met een lekkere koek erbij, of een kerstkransje.

TWEEDE KERSTDAG OPEN Het museum (Binnendams 6 te Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook Tweede Kerstdag is het museum open, van 13.00-17.00 uur. In de museumshop zijn leuke cadeautjes te koop en ook een prachtige collectie kerst en nieuwjaarskaarten. 

Info: www.koperenknop.nl

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie