Afbeelding
De Zonnebloem

Zonnebloem rolstoelauto aanwezig op markt in Beneden- en Boven-Hardinxveld; vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden

27 mei 2023 om 15:57 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Zonnebloemafdeling Hardinxveld-Giessendam is één van de ruim 1000 afdelingen van de Nationale Vereniging de Zonnebloem in Nederland. Bij de afdeling Hardinxveld-Giessendam maken 74 deelnemers gebruik van de activiteiten en zijn 33 vrijwilligers actief.

Deze enthousiaste vrijwilligers zorgen er met persoonlijke aandacht voor dat mensen (18+) met een lichamelijke beperking kunnen genieten van onder andere huisbezoek, gezellige middagen, uitstapjes en vakanties. Hiermee doorbreekt de Zonnebloem het sociaal isolement van deze kwetsbare groep mensen. 

Met de verhuur van rolstoelauto’s verspreid over het hele land geeft de Zonnebloem mensen met een lichamelijke beperking meer bewegingsvrijheid. Sinds enige maanden is er ook een Zonnebloemauto in Gorinchem gestationeerd. In de auto is plaats voor de rolstoel of de scootmobiel en enige medepassagiers. De auto is te huur voor € 45,00 per dag.

Zaterdag 3 juni staat een Zonnebloem rolstoelauto op het marktplein bij de sporthal in Beneden-Hardinxveld van 8.00 uur tot 12.00 uur. Iedereen kan een kijkje nemen in de auto en eventueel een brochure meenemen. Zaterdag 1 juli is de Zonnebloem rolstoelauto op het marktplein in Boven-Hardinxveld aanwezig. Tevens zijn beide dagen vrijwilligers aanwezig om belangstellenden te informeren over het werk van de Zonnebloem.

Een belangrijke bron van inkomsten voor de Zonnebloem komt uit de opbrengst van de verkoop loten. De lotenverkoop is reeds gestart en de vrijwilligers zullen op de markten loten voor de Zonnebloemverloting 2023 verkopen.  

Een lot kost € 3,- . De afdeling ontvangt per verkocht lot € 2,25, van deze inkomsten worden de diverse activiteiten mogelijk gemaakt. Mensen die de Zonnebloem afdeling Hardinxveld-Giessendam willen steunen, maar niet naar de markt (kunnen) komen, kunnen ook online loten aanschaffen via www.zonnebloem.nl/en/loten/p/a01894

De Zonnebloem verrijkt de levens van mensen met een lichamelijke beperking. De Zonnebloem streeft al bijna 75 jaar naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. 

advertentie
advertentie