PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hardinxveld-Giessendam

Gorcumse kleindochter van Jacky van Dam: ‘De stem van opa is voor altijd aan Feyenoord verbonden’

Mensen
Foto: Familiefoto
21 mei 2021, 09:25
Een jonge Tiffany Perrier-Plugers met haar opa, Jacky van Dam. ,,Tijdens optredens mocht ik altijd op zijn schoot zitten."
Een jonge Tiffany Perrier-Plugers met haar opa, Jacky van Dam. ,,Tijdens optredens mocht ik altijd op zijn schoot zitten."
GORINCHEM

Op Facebook deelt Tiffany Perrier-Plugers (30) deze dagen haar gevoelens met de buitenwereld. ‘Het is onmogelijk iemand te vergeten die zoveel gaf om te herinneren’. De Gorcumse zal in haar leven vaak blijven denken aan haar dit weekend overleden grootvader. Al is het maar omdat zijn ‘Hand in Hand Kameraden’ rond iedere thuiswedstrijd door de speakers van de Kuip schalt. Perrier-Plugers is de kleindochter van Jacky van Dam, een Feyenoord-icoon. ,,Ik heb nooit geweten dat hij zo groot was. Voor mij was hij gewoon mijn opa.”

Ze stelt zich heel bewust voor als Tiffany Perrier-Plugers. De Gorcumse is trots op haar meisjesnaam, maar in deze emotionele dagen misschien nog wel wat meer dan anders. Zaterdag brengt ze haar opa naar zijn laatste rustplaats. Jaap Plugers. Voor het grote publiek beter bekend onder zijn artiestennaam Jacky van Dam. Tiffany lacht. ,,D..

Deel dit artikel via: