Dominee Fred Omvlee
Dominee Fred Omvlee HaFo Fotografie

Elvis-kerkdienst in Noordeloos: Crying in the Chapel

12 februari 2024 om 19:01 Muziek

REGIO In de Ontmoetingskerk in Noordeloos wordt zondag 18 februari vanaf 18.30 uur een speciale Elvis-kerkdienst gehouden. Dominee Fred Omvlee was tot december geestelijk verzorger bij de marine en Elvis-fan en organiseert al 22 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij ook zelf zingt. 

In januari is het 89 jaar geleden dat Elvis Presley geboren werd. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards, Bob Dylan en Bruce Springsteen te inspireren. Elvis’ carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar in 1968 maakte hij een comeback. 

,,Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis zei geregeld: ‘Er is maar één King en dat is Jezus Christus’”, zo vertelt dominee Omvlee. Elvis overleed op 42-jarige leeftijd in 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. 

In de Elvis-kerkdienst hoor je het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en horen en zingen ze samen veel Elvis-gospels: het is verder ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke bijbellezing, gebeden en zegen.

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie