Kolgans.
Kolgans. Foto: Hans Gebuis/NVB

Beleef de vogeltrek in de Biesbosch met de EuroBirdwatch

28 september 2022 om 07:44 Natuur en milieu

BIESBOSCH Op zaterdag 1 oktober neemt de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, samen met Vogelbescherming Nederland, deel aan de internationale vogelteldag; de EuroBirdwatch. Dit jaar wordt er op meer dan 150 telposten in het land geteld, ook bij de telpost op de Tongplaat in de Dordtse Biesbosch.

Het najaar is dé tijd van het jaar om een recordaantal vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land.

Voor vogelaars en natuurliefhebbers is dit het moment om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties kunt u ze op 1 oktober tegenkomen. Ook in Dordrecht wordt druk geteld. De Natuur- en Vogelwacht Biesbosch is paraat om de overvliegende vogels te tellen.

Ze tellen van 08.00 tot omstreeks 14.00 uur. Vorig jaar werd tijdens de Birdwatch in Nederland meer dan 1 miljoen vogels geteld

Niet alleen in Nederland worden vogels geteld. Tijdens EuroBirdwatch op zaterdag 1 oktober gebeurt dat in meer dan 36 landen in heel Europa landen. De Nederlandse resultaten worden in de loop van zaterdag bekend gemaakt, de Europese resultaten op zondag.

Info: https://www.vogelbescherming.nl/help-mee/kom-zelf-in-actie/tel-mee/euro-birdwatch

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie