Experience
Experience "Natuur & Wetenschap" Altena College

Een mooie “Experience” op het Altena College

7 februari 2020 om 08:43 Onderwijs Deel je nieuws

“Mijn moeder zat hier vroeger ook op school en zag op de Open Dag nog een paar oud- klasgenoten. En nu ga ik naar het Altena College!”. Vastberaden vertelt groep 8’er Alisha tijdens de Experience Creatief over haar keuze voor de brugklas van het Altena College.”

Ruim 200 enthousiaste groep 8’ers kwamen woensdagmiddag 5 februari naar de Altena Experience, de doe-middag voor groep 8. De één al vastberaden over de schoolkeuze, de ander in afwachting van de ervaring en de proeflessen die deze middag voorbij gaan komen. Met een divers aanbod van verschillende Experience-programma’s is er voor ieder wat wils. Een mooie gelegenheid om alvast te proeven van het leven als brugklasser.

“Wij kiezen er bewust voor om deze doe-middag aan te bieden na de Open Dag”, vertelt conrector Hilde van Haaften. “Wij vinden het belangrijk dat leerlingen eerst de kans krijgen om samen met hun ouders of verzorgers onze school te leren kennen. Als leerlingen de sfeer van onze school eenmaal kennen, stappen ze de school de volgende keer nog makkelijker binnen.”

Tijd voor een korte pauze gunnen de groep 8’ers zich nauwelijks. Al snel rent er een groepje leerlingen naar één van de 3 sporthallen in de school om aan hun Experience Sport te beginnen. “Deze middag is veel te snel om”, vindt Marian die de Experience Natuur & Wetenschap volgt. Met de proeflessen scheikunde, natuur & wetenschap, wiskunde en IT-skills zit ze als liefhebber van wetenschap en natuur helemaal op haar plek.

Voor conrector en docent aardrijkskunde Arjan van Vuuren is de Experience Wereldwijs zeer geslaagd. “Ik had een heel enthousiaste groep leerlingen die veel goede vragen stelden. Dat is gewoon echt genieten.”

Mooie complimenten van de groep 8’ers en ouders na afloop van de Altena Experience. “Hier doen we het allemaal voor”, zegt conrector Hilde van Haaften. “We hopen dat de groep 8’ers hebben kunnen ervaren hoe leuk het is om leerling op het Altena College te zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie