Leerlingen Calvijn werken aan duurzaamheidsproject.
Leerlingen Calvijn werken aan duurzaamheidsproject. Calvijn

Duurzaamheid bij Calvijn

5 april 2021 om 10:09 Onderwijs

H'VELD-G'DAM Ondanks dat de wereld in de greep is van de Covid-19 pandemie, stopt de klimaatverandering en de schaarste niet. Calvijn vindt het daarom dermate belangrijk om zich in te zetten voor de creatieve en innoverende ontwikkeling van leerlingen. Docent Marijn Durinck vertelt: ,,Net als vorige jaren laten we ook dit jaar de tweede klas leerlingen van Calvijn werken aan het duurzaamheidsproject. Door het coronavirus zal het dit jaar anders lopen dan voorgaande jaren, maar we laten ons niet beperken door de maatregelen. We gaan ervoor om coronaproof een mooi, leerzaam en belangrijk project neer te zetten."

Dit jaar ligt de focus op actuele en relevante vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Durinck: ,,We hebben veel vraagstukken vanuit de school, gemeente en het bedrijfsleven gekregen. Daarmee kunnen de leerlingen aan de slag. De uitkomst kan dus ook echt bruikbaar zijn voor de opdrachtgever. Dit biedt de leerling niet alleen meer perspectief als het aankomt op het onderwerp duurzaamheid, maar ook de kans om kennis te maken met verschillende werkvelden. We hopen dat het de leerlingen ook triggert om na schooltijd met het onderwerp duurzaamheid door te gaan."
Voorgaande jaren werd het project afgerond in de vorm van een duurzaamheidsmarkt, waarbij elk groepje een kraampje had. Daar werden de ideeën aan verschillende partijen gepresenteerd. ,,Vanwege de maatregelen is het helaas niet mogelijk om dit zo door te laten gaan, maar we hebben een mooi alternatief bedacht. Er is namelijk een digitale markt ingericht waarbij elk kraampje een aparte chatgroep is. Het groepje kan daar hun idee presenteren en vragen van kijkers beantwoorden. Hiermee laten wij als school ook zien dat we, zelfs in deze beperkende tijd, toch een prikkelend en vernieuwend programma aan de leerlingen kunnen aanbieden."

,,Als men geïnteresseerd is in de ideeën die de leerlingen hebben op het gebied van duurzaamheid, is men welkom op de digitale duurzaamheidsmarkt die op 21 april van 15.00 tot 16.30 uur plaatsvindt. Info: www.calvijn.cvo-av.nl."

advertentie
advertentie