Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
COLUMN

Geheugensteuntje

22 april 2020 om 10:30 Opinie

Gebeuren er tijdens de coronacrisis op politiek gebied in ons dorp nog spannende dingen? Jazeker, toen ik op 11 april een artikel las in AD Rivierenland viel ik van verbazing van mijn PvdA stoel. Wethouder Baggerman gaf in bovengenoemd artikel aan, dat ze zich heeft gestoord aan het manifest van de SGP die vindt dat de gemeente meer moet doen om de woningnood op te lossen. Volgens de wethouder staat er niets nieuws in het manifest en zegt dat ze met alle genoemde plannen al lang bezig is en al werkt aan allerlei proefprojecten en pilots in de Drechtsteden. Ook doet ze het manifest af als een mooie samenvatting waarmee ze al een tijd bezig is. Opvallend aan het manifest van de SGP zijn hun veranderde inzichten in amper negen maanden tijd. De nadruk lag toch duidelijk op het bouwen van woningen in het duurder segment en het stand-still principe betreffende bouw van sociale huurwoningen. De reactie van wethouder Baggerman geeft aan dat ze de gemeenteraad opnieuw slecht heeft geïnformeerd betreffende proefprojecten en pilots en ook niet met het college heeft gecommuniceerd. De SGP dient zo'n manifest echt niet zonder instemming van hun wethouder Boerman in.

Nog een geheugensteuntje, op 27 juni 2019 heeft de PvdA een motie van treurnis ingediend over het beleid van de wethouder wonen en ruimtelijke ordening, en heeft haar opgeroepen informatie tijdig met de gemeenteraad te delen, teneinde het vertrouwen weer te herstellen. Bij het indienen van deze motie stond de PvdA alleen. De overige partijen stemden tegen inclusief de SGP.

Na van mijn verbazing te zijn bekomen ben ik weer snel op mijn PvdA stoel geklommen en kijk ik reikhalzend uit naar hoe het college van B&W een geloofwaardig standpunt denkt in gaan nemen ten aanzien van het manifest.

Gert Maas

burgerlid PvdA

advertentie
advertentie