Afbeelding
Poloshirt

Het poloshirt door de jaren heen

Partnercontent

Het poloshirt. Mannenkleding uit de jaren 70 wordt vertaald naar een trend waarin het casual dragen van sportkleding de norm is. Het is een kledingstuk wat formeel, maar ook informeel gedragen wordt. Vaak is er geen middenweg tussen smart en casual. Echter, vormt het poloshirt de middenweg hiertussen.

Je kunt een poloshirt boven een spijkerbroek dragen, maar ook bijvoorbeeld boven een pantalon of een chino. Het imago wat een polo nu heeft, is lang niet altijd zo geweest. Er is veel veranderd sinds het poloshirt is uitgevonden. Niet alleen de gelegenheden waarvoor het gebruikt wordt, maar ook het dessin.

De geschiedenis van het poloshirt

De tenniswereld heeft ervoor gezorgd dat het polo shirt bekend is geworden. Vroeger werd er namelijk een overhemd gedragen tijdens het tennissen. Omdat een overhemd niet comfortabel is, is er een vernieuwde oplossing bedacht: het poloshirt. Nog steeds representeert de polo de status van tennis, maar daarnaast is het een veel comfortabeler kledingstuk. De kragen, accenten en de uitstraling waren een gat in de markt. Het poloshirt is geboren.

Poloshirts aantrekkelijk

Toch ontstond er een probleem. De uitstraling van poloshirt heren was niet aantrekkelijk. Dat is al jaren het geval en hiervoor leek niemand een oplossing te hebben. Het succes van polo’s was vroeger daarom niet zo hoog als hedendaags. Een exemplaar doet nu eenmaal alleen denken aan de tennisles op een brandschoon tenniscomplex. Met andere woorden, het ziet er suf en te functioneel uit.

Veel merken pakken het nu totaal anders aan. Een poloshirt wordt niet meer alleen gebruikt door elitaire mensen op de rotary club, maar ook als sportitem. Sportscholen zitten vol met mannen die poloshirts dragen en veel verschillende stijlen zijn opgenomen in het ontwerp van de shirts. Hierdoor verdwijnt het elite imago. De functionaliteit reikt dus niet alleen tot een smart gelegenheden, maar vindt zijn weg ook in de vrijetijdsomgeving, zoals op de sportclub. De kleuren, motieven en dessins van nu hebben hier een grote rol in gespeeld. Vroeger waren er voornamelijk exemplaren met effen kleuren, in tegenstelling tot nu.

Een polo voor iedereen en elke situatie

In 2020 zijn poloshirts bedoeld voor iedere gelegenheid. Een merk dat stijlvolle hedendaagse poloshirts maakt, zijn Profuomo Poloshirts.

Zowel tijdens de gymles als schooldagen en zakelijke vergadering. Iedere man heeft wel een poloshirt in zijn heren kleding kast nodig. Alle combinaties passen bij een poloshirt. Dit scheelt enorm veel tijd tijdens het samenstellen van een outfit. Het is namelijk algemeen bekend dat mannen geen tijd en zin hebben hier veel tijd aan te besteden.

Er zijn veel online winkels die zich concentreren op het verkopen van poloshirts. Poloshop.com is er een van. Maar het team staat hierbij ook klaar voor advies, om mannen niet voor verrassingen te komen laten staan. Niet iedereen weet welke pasvorm of maat hij heeft. Ontdek de collectie poloshirt heren online.   

advertentie
advertentie