Afbeelding
Vespa Sprint Zelioni onderdelen

Al jaren behoort de Vespa tot de populairste scooters

21 juli 2021 om 07:53 Partnercontent

Het aantal jongeren met een eigen scooter is de afgelopen jaren verder toegenomen. De tijd dat men standaard op de fiets naar school of het werk ging lijkt voorbij. Het hangt samen met het feit, dat je voor een paar honderd euro een goede scooter aan kunt schaffen. Daarbij besteden jongeren steeds meer tijd aan het sleutelen aan scooters. Zij kopen bijvoorbeeld Vespa Sprint Zelioni onderdelen om hun scooter volledig naar eigen smaak te ontwerpen. Zelf aan een scooter sleutelen is niet alleen ontzettend leuk, het is ook leerzaam en goedkoop! Dergelijke onderdelen door een bedrijf laten plaatsen brengt vaak hoge kosten met zich mee. Onder jongeren is met name de Vespa ontzettend populair.

Een Vespa op maat laten ontwerpen 

Naast de mogelijkheid om losse onderdelen te bestellen en deze zelf op de scooter te monteren, is ook het online samen stellen van een Vespa custom scooter erg populair. Je kunt hierbij kiezen voor een bestaand custom made model, of verschillende andere onderdelen op een bestaande Vespa laten monteren. Zo val je op, wanneer je met de scooter over straat rijdt. Populair zijn bijvoorbeeld Audi knipperlichten en speciale velgen, welke op de scooter geplaatst kunnen worden.

Scooter leasen een voordelige optie 

Heel goedkoop is een custom made scooter niet. Hoewel jongeren zeker in het afgelopen jaar meer spaargeld hebben opgebouwd, kan de aankoop van zo’n op maat samengestelde Vespa scooter te duur worden. Een alternatief wat onder meer door Fastfuriousscooters.nl geboden wordt is het leasen van een scooter. Bij het leasen van een scooter betaal je maandelijks een vast bedrag voor het gebruik hiervan. Vergelijk het met het leasen van een auto. Het maakt de scooter voordeliger.

 

Verschil tussen operationeel en financieel leasen 

Overigens zit er een verschil tussen het operationeel en financieel leasen van een voertuig. Bij het financial leasen van het voertuig is deze aan het eind van de looptijd onderdeel van je eigendommen. Let op, het onderhoud aan de scooter of auto betaal je hierbij zelf. Bij operational leasen blijft de scooter eigendom van de aanbieder. Het onderhoud wordt in dit geval ook door de aanbieder bekostigd.

Steeds meer informatie over het aanpassen van scooters 

Het feit dat jongeren hun scooter steeds vaker zelf aanpassen, hangt samen met de beschikbaarheid van informatie. Op internet is ontzettend veel informatie te vinden over de wijze waarop verschillende onderdelen gemonteerd kunnen worden. De kans dat je een grove fout maakt neemt hierdoor af. Daarbij wordt vaak vooraf aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is van een aanpassing aan de scooter. Hetzelfde geldt voor aanpassingen aan auto’s. Wanneer je over het juiste gereedschap beschikt, hoef je niet voor het vervangen van ieder onderdeel naar de garage.

advertentie
advertentie