Afbeelding
Meubelen van mangohout

Het is tijd voor warme meubelen

23 augustus 2021 om 13:40 Partnercontent

Meubelen met een warm en uitnodigend uiterlijk kunnen echt een verschil maken in jouw woonkamer. Denk aan een boekenkast van massief hout, of een mooie ovale eettafel. Hout is een duurzame materiaalsoort waar je lang mee door kunt. Dat komt ook omdat het trendvast is en in vrijwel elke interieurstijl naadloos gebruikt kan worden. Als je op zoek bent naar meubelen met een stijlvol maar ook warm uiterlijk, dan kom je al snel uit bij mangohout. Deze houtsoort staat bekend om zijn duurzaamheid en de opvallende kleurschakeringen in de plank. Omdat het een hardhoutsoort is, gaan meubelen van mangohout daarnaast ook lang mee.

Duurzaam hout

Misschien heb je het woord wel eens voorbij zien komen en je afgevraagd: wat is mangohout? Zoals de naam al verraadt is mangohout het hout van de mangoboom. De duurzaamheid van het hout zit hem erin dat het in feite een recycleproduct is van de mangoproductie. Mango’s worden verbouwd op plantages in India en Australië, waar de bomen waar ze aan groeien wel veertig meter hoog kunnen worden. Wordt zo’n mangoboom oud, dan gaat hij steeds minder mango’s opleveren. Voor de mangoboer is dit niet gunstig. Die laat de oude boom dus kappen om plaats te maken voor nieuwere, productievere bomen. De gekapte mangoboom gaat naar de fabriek, waar er allerlei meubelen van gemaakt worden.

Een uniek meubelstuk

Met mangohout weet je dus zeker dat je een duurzaam meubelstuk in huis haalt, waar geen natuurlijk bos voor hoeft te worden gekapt. Daarnaast ben je verzekerd van een uniek meubelstuk. Dat komt omdat mango een echt natuurproduct is. Elke plank is net even anders qua kleur, donkerte en nerf. Hierdoor zal elk meubel van mangohout er net even anders uitzien. Dat geeft het hout karakter, en zorgt dat je een echte blikvanger in huis haalt.

Mangohout onderhouden

Het mooie aan mangohout is dat het weinig onderhoud vergt. Omdat het een sterke houtsoort is zal het niet snel beschadigen. Ook zijn meubels van mangohout vaak in de winkel al behandeld tegen vuil en stof. Mors je vloeistof of eten op je mangohouten meubel, dan ruim je dat het liefst meteen op met een droge of licht vochtige doek. Ook stof kun je op die manier gemakkelijk afnemen. Merk je dat je meubel op den duur wat doffer wordt, dan behandel je het gemakkelijk met bijvoorbeeld meubelolie of bijenwas. Test de olie of was wel eerst uit op een onopvallend stukje van het meubel, bijvoorbeeld de onderkant van een plank. Het kan namelijk zijn dat het hout wat donkerder uitvalt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie