Afbeelding
Foto: Unsplash/Creative Commons

7 tips die het zwanger zijn net even makkelijker maken

4 april 2022 om 16:04 Partnercontent

Ben je zwanger? Gefeliciteerd, want je gaat een geweldige tijd tegemoet en kan straks een prachtig kindje in je armen houden. Maar een zwangerschap kan soms ook zwaar zijn. Dat is niet zo vreemd, er groeit een nieuw mensje in je buik. Daardoor kun je last krijgen van vermoeidheid en andere lichamelijk klachten. Gelukkig hebben wij zeven tips voor je om het zwanger zijn net even wat makkelijker te maken.

Tip 1: Richt de babykamer tijdig in

Jouw baby heeft natuurlijk zijn eigen kamer nodig. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en richt de babykamer tijdig in. Aan het begin van je zwangerschap heb je meestal meer energie dan later in je zwangerschap. Het is fijn als je je tijdens de zwaardere maanden niet meer druk hoeft te maken over de babykamer, omdat alles al klaar is. Zoek de commode voor de babykamer dus alvast uit samen met het wiegje en een kast. Ook het schilderen of behangen van de kamer kun je het beste zo snel mogelijk doen. Dat geeft je een opgeruimd gevoel en scheelt stress op het laatste moment.

Tip 2: Wees niet te streng voor jezelf

Ben je te moe om te doen wat je je had voorgenomen? Geef daaraan toe en neem gewoon even rust. Stel je verwachtingen bij en wees niet te streng voor jezelf. Tijdens je zwangerschap moet je goed voor jezelf zorgen, want dat is ook de beste manier om voor je kindje zorgen. Je kunt het beste per dag bekijken wat je aankunt en als het even niet lukt, dan is dat zo. Vraag desnoods hulp of laat het even liggen tot de volgende dag. Zorg daarnaast voor voldoende ontspanningsmomenten.

Tip 3: Vervang je navelpiercing voor een speciale zwangerschapspiercing

Als je zwanger bent, dan wordt je buik natuurlijk steeds groter. Hierdoor verandert ook je navel. Als je een navelpiercing hebt, kan dat voor problemen zorgen. Maar je wil de piercing ook niet verwijderen, want dat kan het gaatje dichtgroeien. Gelukkig zijn er speciale navelpiercings voor tijdens de zwangerschap. Deze zijn flexibel en extra lang, zodat ze kunnen meegroeien met je buik.

Tip 4: Misselijkheid verminderen

Zeker de eerste maanden van je zwangerschap gaan vaak gepaard met vervelende misselijkheid. Dit is helaas niet helemaal te voorkomen, maar door de juiste keuzes te maken kun je de misselijkheid wel verminderen. Thee van basilicum of gember kan je maag een beetje tot rust brengen. Leg iets te eten naast je bed, zodat je al iets kunt eten voordat je opstaat. Vaak word je bij het opstaan al misslijk en als je dan al iets in je maag hebt, kan dat helpen.

Tip 5: Zorg voor fijne zwangerschapskleding

In de eerste maanden van je zwangerschap kun je je gewone kleding nog aan, maar er komt een moment dat je gewone kleding gaat knellen en niet lekker meer zit. Zorg dat je dat moment voor bent en investeer in fijne, comfortabele zwangerschapskleding. Er is namelijk geen enkele reden om in strakke kleding rond te blijven lopen. Vergeet ook niet een paar vrolijke pyjama’s voor tijdens je zwangerschap aan te schaffen, want een goede nachtrust is ontzettend belangrijk als je zwanger bent.

Tip 6: Blijf bewegen

Hoewel het soms vermoeiend kan zijn, is het belangrijk om te blijven bewegen tijdens je zwangerschap. Beweging stimuleert namelijk je bloedsomloop en dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je kindje. Je hoeft niet meteen fanatiek te gaan sporten, gewoon wandelen is al voldoende. Of schrijf je in voor zwangerschapsyoga of een andere zwangerschapssport. Daar kun je veilig sporten zonder te veel belasting op je gewrichten of je buik. Zorg dat je tijdens het sporten genoeg drinkt en blijf naar je lichaam luisteren.

Tip 7: Ondersteun je buik

Zeker als je zwangerschap verder vordert, kan je buik erg zwaar worden. Gelukkig zijn er manieren om je buik te ondersteunen, zodat niet al het gewicht op je rug komt. Er zijn speciale buikbanden en kledingstukken die je buik kunnen ondersteunen. Ook kun je fysiotape gebruiken om je buik te ondersteunen en pijntjes te voorkomen. Laat het tape altijd aanbrengen door een fysiotherapeut, zodat je weet dat het op de juiste manier gebeurt. Jouw fysiotherapeut kan je ook informeren over de mogelijkheden.

advertentie
advertentie