Afbeelding
Foto Shutterstock

Keramische tegel zijn de trend op het gebied van vloeren

24 mei 2022 om 11:02 Partnercontent

Nederlanders die een renovatie van hun vloer overwegen, kiezen steeds vaker voor keramische tegels. Lange tijd leek de tegelvloer het onderspit te moeten delven ten opzichte van bijvoorbeeld de houten vloer, een vloer met laminaat of de PVC vloer. Het is niet voor niets, dat de tegelvloer opnieuw aan populariteit wint. Het gebruik van tegels biedt verschillende voordelen ten opzichte van de diverse andere soorten vloeren. Overigens lijken de keramische tegels die men tegenwoordig in woningen gebruikt niet op de plavuizen van vroeger. Tegels zijn tegenwoordig veel groter en hebben een strakke, moderne look. Heb jij al eens gekeken naar de voordelen die keramische tegels je bieden? 

Keuze uit een breed scala aan keramische tegels 

Een van de voordelen van keramische tegels zit in het feit, dat je de tegels in een breed scala aan modellen kunt bestellen. Kies bijvoorbeeld voor keramisch parket, wat nauwelijks te onderscheiden valt van echt parket. Bij keramisch parket profiteer je echter van het voordeel, dat het materiaal goed bestand is tegen vocht. Daar waar parket zelf al snel kringen zal bevatten als men een glas fris laat vallen. Datzelfde geldt voor een houten vloer. De vloer komt bol te staan of moet geschuurd worden, om de kring weg te werken. Over dergelijke zaken hoef je jezelf bij het gebruik van keramische tegels in ieder geval geen zorgen te maken. Naast tegels in de stijl van keramisch parket kun je voor tal van andere modellen kiezen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de tegels met een luxe marmerlook. 

Gebruik keramische tegels biedt diverse voordelen 

Niet alleen zijn keramische tegels goed bestand tegen vocht. Een ander belangrijk voordeel is de mogelijkheid om deze tegels te combineren met vloerverwarming. Steeds meer huishoudens kiezen hiervoor, daar de vloerverwarming een hele efficiënte manier van het verwarmen van ruimtes is. Keramische tegels laten de warmte relatief goed door, waardoor de temperatuur in een kamer al snel zal stijgen. Kies je voor de combinatie van hout en vloerverwarming, dan wordt er eerst veel energie gebruikt voor het verwarmen van het hout zelf. Hout heeft de eigenschap dat het warmte slecht geleidt. 

Keramische vloeren zijn makkelijk schoon te houden 

Doordat een vloer met keramische tegels bestand is tegen vocht, kun je deze eenvoudig onderhouden. Neem de vloer regelmatig af, om vuil te verwijderen. Het houdt de vloer lang mooi en voorkomt daarnaast, dat kleine zanddeeltjes voor krassen in de toplaag van de tegels kunnen zorgen na verloop van tijd. Met keramische tegels kies je voor een hele duurzame optie, welke goed te combineren valt met vrijwel iedere interieurstijl. Heb jij al een beeld bij het type keramische tegel wat goed past bij jouw interieur?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie