Afbeelding
Konstantin Sutyagin

Met de elektrische auto naar Zwitserland

Partnercontent

Wil jij met de elektrische auto naar Zwitserland? Voor je vertrekt, is het verstandig om je eerst goed voor te bereiden. Hoe zit het met het laadpaalnetwerk in Zwitserland? Zijn er wel voldoende laadpalen? En mag je daar zomaar gebruik van maken? In dit artikel geven we je het antwoord op deze vragen.

Voorbereiding op je reis 

De voorbereiding van een reis met een elektrische auto, start vaak met het zoeken van informatie. Weet je waar je je auto kunt opladen en hoe dat moet? Kan je overal terecht en zijn er onderweg voldoende stops om je auto op te laden? Heb je in Zwitserland een vignet nodig? Als je de route van tevoren zorgvuldig uitstippelt, weet je zeker dat je niet met een lege accu langs de weg komt te staan.

Laadpaalnetwerk in Zwitserland 

Zwitserland heeft een uitgebreid laadpaalnetwerk dat bestaat uit snelladers en publieke laadpunten.

Snelladers in Zwitserland 
In Zwitserland vind je zo’n 275 snelladers die zijn opgesteld langs de snelweg of langs anderen tactische punten (zoals bijvoorbeeld vlakbij de grens met andere landen). Snelladers herken je aan de aanduiding ‘EV’. Op dat bord zie je vaak ook staan hoeveel snelladers er aanwezig zijn op de parkeerplaats.

Publieke laadpunten in Zwitserland 
In Zwitserland zijn er ongeveer 7200 publieke laadpunten. Hier kan je met drie fasen laden vanaf 11 kW. Deze laders vind je op verschillende plekken, zoals bij hotelaccommodaties, op dorpspleinen en langs de straat.

Laadpas gebruik in Zwitserland 

Met je Nederlandse laadpas kan je bijna overal in Zwitserland terecht. Als je 100% zekerheid wil hebben dat je écht overal je elektrische auto kunt opladen? Dan is het slim om een pasje van Maingau of EVPass te hebben, zodat je toegang hebt tot de laadpunten waar je met je Nederlandse pas niet terecht kunt.

Hotels met een laadpaal

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een hotelovernachting te boeken bij een hotel met een laadpaal. Zo weet je zeker dat je de volgende ochtend weer een eind kunt rijden. Er zijn in Zwitserland ongeveer 850 hotels met een laadpaal. Deze hotels zijn verspreid over heel het land. Er is dus altijd wel een hotel met laadpaal te vinden die langs jouw route ligt.

Gratis laden in Zwitserland 

De prijzen van het opladen van je elektrische auto fluctueren in Zwitserland enorm. Dit kan over een maand compleet verschillen van de huidige situatie. Misschien verwacht je in Zwitserland, ondanks de prijsfluctuaties, hoge kosten, maar niets is minder waar. In Zwitserland is het aanbieden van gratis laden erg populair. Grote ketens zoals IKEA en diverse Zwitserse supermarkten hebben besloten om de stroom die zij opwekken met zonnepanelen gratis weg te geven aan mensen met een elektrische auto. Als je weet waar je moet zijn, kan je in Zwitserland dus op best veel plekken gratis laden.

Op naar Zwitserland met de elektrische auto 

Naar Zwitserland rijden met de elektrische auto? Dat is zeker aan te bevelen! Hoewel Zwitserland qua dichtheid van laadpunten nog wel iets achterloopt op Nederland, is het land heel goed te bereiden voor mensen met een elektrische auto. Er zijn veel laadpunten die strategisch langs veel gebruikte routes zijn geplaatst, je kunt op de meeste plekken terecht met je Nederlandse tankpas en je kunt op sommige plekken zelfs gratis laden! We wensen je een prachtige vakantie toe in dit mooie land, mét je elektrische auto. 

advertentie