Afbeelding
Foto door Francesco Paggiaro via Pexels

Tips voor het organiseren van een winterbarbecue

22 februari 2023 om 13:19 Partnercontent

Organiseer jij graag etentjes voor vrienden en familie bij jou thuis? En wil je dat eens op een andere manier dan anders doen? Organiseer dan een winterbarbecue! Want hoewel het misschien gek voelt om in het najaar in de tuin te zitten, zorgt dit vaak juist voor nog meer gezelligheid. Bovendien is het zonde om die mooie barbecue alleen maar in de zomer te gebruiken, toch? Dus sla snel wat mooie stukjes vlees in bij de slagerij - of misschien wel bij een groothandel voor food - en lees onderstaande tips. Dan wordt jouw winterbarbecue zeker een succes!

Tip 1: zorg voor voldoende warmte

Bij het woord winterbarbecue gaat er waarschijnlijk als eerste door je hoofd: is dat niet veel te koud? Dat hoeft niet! Mits je de juiste voorbereidingen treft. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je jouw gasten van tevoren inlicht, zodat ze zich hierop kunnen kleden. Maar ook is het prettig om verschillende warmtebronnen in de tuin te plaatsen. Denk aan heaters of een gezellige vuurkorf of -schaal. Ook zou je een aantal dekentjes kunnen regelen, waar mensen lekker onder kunnen kruipen.

Tip 2: neem voorzorgsmaatregelen

Hoewel dit in de zomer ook geldt, is de kans op slecht weer in het najaar vaak net iets groter. Daarom is het goed om een back-up plan te hebben. Regel bijvoorbeeld een partytent of zeil als overkapping. Een andere optie is bijvoorbeeld enkel de barbecue overdekken. Zo bereid je toch buiten het eten, maar eet je het binnen warm en droog op.

Tip 3: een gezellige sfeer creëren

Het leuke aan een winterbarbecue is natuurlijk de gezelligheid. Kleed het buiten aan met gezellige lampjes, lampionnen, fakkels en kaarsen voor een sprookjesachtige sfeer. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een muziekboxje en statafels, zodat mensen blijven bewegen – helpt ook meteen tegen de kou! En wat dacht je van stokjes en marshmellows om s’mores te maken in de vuurkorf?

Tip 4: de juiste barbecue omstandigheden

De temperaturen zijn in het najaar natuurlijk een stuk lager, wat betekent dat het langer duurt voordat je barbecue op temperatuur is. Daarom is het belangrijk dat je de barbecue uit de wind zet en voldoende brandstof hebt, zoals kolen of propaangas. Kun je deze niet vinden bij de supermarkt? Probeer het eens bij een horecagroothandel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie