Afbeelding
Blokhutwinkel.nl

Bespaar kosten door zelf een blokhut te bouwen, maar waar moet u op letten?

6 april 2023 om 08:38 Partnercontent

Een tuinhuis is een goede investering. Een tuinhuis is namelijk breed inzetbaar. U kunt ‘m gebruiken voor extra opslag voor spullen die u niet dagelijks nodig hebt. Of voor tuingereedschap. Ook kunt u een tuinhuis gebruiken als extra leefruimte. Bijvoorbeeld een tuinhuis met overkapping. Het nadeel van een tuinhuis is dat het een redelijk prijzige investering is. Om kosten te besparen kunt u er dan voor kiezen om zelf te bouwen. 

U gaat uw tuinhuis zelf monteren, een beste kluif. Waar begint u? Er zijn een aantal zaken waar u goed op moet letten voor de montage; Blokhutwinkel zet alles op een rijtje.

Maak een schets

Een goed begin is het halve werk. Begin daarom niet zomaar met het bouwen van een tuinhuis. Het is goed om eerst een globale schets te maken van uw toekomstig tuinhuis. In deze schets is het handig om de volgende dingen mee te nemen: de breedte- en dieptematen, de wand- en nokhoogtes en eventuele dakhellingen. Zet uw schets daarna om in een bestektekening. Deze is later nodig als bouwtekening. Het is cruciaal om zeker te weten dat de constructie sterk genoeg is.

Materialen bestellen

Nu het voorbereidende werk klaar is, is het tijd voor de volgende stap; de materialen. In uw bestektekening kunt u alle benodigde materialen vinden. Vergeet natuurlijk niet het bevestigingsmateriaal en dingen als dakbedekking, ramen/deuren. Bestel ook iets meer hout dan uitgerekend. Het kan namelijk voorkomen dat u wat zaagverlies hebt door niet gepaste lengtes of foutjes.  

Maak een planning

Plan uw stappen haalbaar en realistisch aan de hand van uw bestektekening. Houd ook rekening met het feit dat u niet alles alleen kunt doen. Een passende planning houdt rekening om tijdig extra handjes te regelen.

Professioneel gereedschap

Professioneel gereedschap is ontzettend belangrijk bij het bouwen van een tuinhuis. Zorg ervoor dat u tijdens de bouw van uw tuinhuis professioneel gereedschap bezit. Ook is het nuttig om mee te nemen in uw planning wanneer u welk gereedschap nodig hebt. Zodat u dit op tijd kunt lenen/huren, indien nodig.

Mogelijke calamiteiten

Hoe goed u ook plant, er kan altijd iets mis gaan. Zo kan het zijn dat het bestelde materiaal later wordt geleverd. Een behoorlijke domper. Of dat u te weinig materiaal heeft besteld, ook dit kost weer wachttijd. Ook kan er planningstechnisch een foutje gemaakt zijn. Op de dag dat u wat extra handjes heeft geregeld bent u nog niet klaar voor die werkzaamheden. Heeft u dit allemaal ontlopen en is het tuinhuis af, blijkt ‘ie lek te zijn. Is het een niet goed gelegde dakbedekking? Of een niet goed aangesloten HWA? Allemaal mogelijke calamiteiten.

Tuinhuis laten bouwen

Ziet u er bij nader inzien bij voorbaat al tegenop? Dan is het advies om een bouwpakket tuinhuis te kopen. Het materiaal is al voor u berekend en er zitten wat minder uren in. Of natuurlijk een ervaren monteur van Blokhutwinkel.nl uw tuinhuis laten plaatsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie