Afbeelding
Foto: Getty Images

Carrière in de Logistiek: ontdek de functie en het salaris van een Logistiek Medewerker

4 september 2023 om 17:29 Partnercontent

Hier gaan we dieper in op de taak van een logistiek medewerker, als logistiek medewerker heb je namelijk hoge baankansen. We zullen bespreken wat deze baan inhoudt, de verantwoordelijkheden die erbij horen en het salaris wat erbij komt kijken. Ook ontdek je hoe deze functie helpt bij het soepel laten verlopen van operationele processen.

Wat is een logistiek medewerker?
Als logistiek medewerker speel je een belangrijke rol in de dagelijkse operaties. Je werkt vaak in een magazijn, waar efficiëntie en nauwkeurigheid centraal staan. Dit beroep vereist stressbestendigheid, de vaardigheid om orde te houden en structuur te bieden, vooral op drukke momenten. Bovendien biedt het beroep aantrekkelijke kansen op werk, gezien de hoge vraag naar logistiek medewerkers op de huidige arbeidsmarkt.

Taken en verantwoordelijkheden logistiek medewerker
Je werkomgeving als logistiek medewerker is meestal in een magazijn, waar je betrokken bent bij diverse processen zoals opslag, levering en verzending van goederen. Naast het vervoeren van items met hulpmiddelen zoals pompwagens en heftrucks, ben je ook bezig met klantcontact, administratieve taken en het handhaven van veiligheidsvoorschriften.

Hoe kan je een logistiek medewerker worden?
Hoewel een diploma niet altijd vereist is, vergroot het hebben van een VCA-certificaat je kansen. Dit VCA-certificaat kan je halen via de Intro Academy van Intro Personeel. Een logistieke opleiding, zoals een mbo-opleiding logistiek medewerker, kan ervoor zorgen dat je specialist wordt in het vakgebied. Intro Personeel is al jaren specialist in het aanbieden van vacatures logistiek.

Een dag in het leven van een logistiek medewerker
Logistieke activiteiten draaien soms 24/7 door. Dit betekent dat je werktijden kunnen variëren, en in sommige gevallen zelfs ploegendiensten omvatten. Je begint vroeg in de ochtend, ‘s middags, ‘s avonds of zelfs ‘s nachts, afhankelijk van het type bedrijf en de producten waarmee je werkt. Bij Intro Personeel kan je kiezen of je wel of niet in ploegendienst wil werken. Wel zorgt ploegendienst voor extra toeslagen, wat lekker staat op je loonstrook.

Salaris Logistiek Medewerker
Het salaris van een logistiek medewerker varieert. Het minimale salaris ligt rond 2300 euro bruto per maand, gebaseerd op een 40-urige werkweek. Met ervaring kan dit bedrag al stijgen tot ongeveer 2800 euro. Uiteraard wordt je salaris beïnvloed door je opleidingsniveau, werkervaring en ploegentoeslag.

Intro Personeel is gespecialiseerd in onder andere logistieke functies met bijbehorende opleidingen. Sinds 2012 is Intro personeel onder andere in Hardinxveld-Giessendam gevestigd, maar eigenlijk al langer actief in de regio. Benieuwd wat Intro Personeel voor jou kan betekenen, neem gerust een kijkje op onze website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie