Afbeelding
Foto: Pexels

Inbraken in de winter: wat kun je ertegen doen?

13 november 2023 om 17:09 Partnercontent

In de winter worden er vaker inbraken gepleegd dan in de zomer. Op donkere dagen is het namelijk makkelijk te zien wanneer er niemand thuis is en van deze situatie maken inbrekers graag gebruik. Dit is uiteraard een nachtmerrie van velen. Om deze nachtmerrie geen realiteit te laten worden is het verstandig om te investeren in goede huisbeveiliging.

Inbraken in Nederland
Als woningeigenaren moeten we er soms voor kiezen om zelf iets te doen aan problemen zoals woninginbraken. We hebben het dan over het aanschaffen van professionele huisbeveiligingssystemen. In 2022 waren er ongeveer 24.500 woninginbraken in Nederland. Een groot gedeelte hiervan had voorkomen kunnen worden door gebruik te maken van camerabewaking. Gelukkig is er een daling te zien in de inbraakcijfers ten opzichte van voorgaande jaren. Toch kan je niet voorzichtig genoeg zijn om je huis, waardevolle bezittingen en je gezin te beschermen.

Verschillende opties
In Nederland zijn er al een aantal woningen beveiligd, en dit is zeker niet beperkt tot villawijken. Hoewel beveiligingssystemen daar veel voorkomen, zijn ook rijtjeshuizen en appartementen niet immuun voor inbraken. Deze kunnen plaatsvinden op elk moment van de dag, en dat is natuurlijk zeer onaangenaam. Mensen die hebben geïnvesteerd in huisbeveiliging beschikken vaak over een veelzijdig alarmsysteem dat zowel tegen inbraak als brand beschermt. Ook bieden camerasystemen extra gemoedsrust, waardoor je je woning met een gerust hart kunt verlaten.

Alarmsystemen
Een systeem dat zowel voor brand als inbraak beschermt is het alarmsysteem van Feenstra. Het basis alarmsysteem biedt optimale veiligheid en zorgt ervoor dat er direct actie wordt ondernomen wanneer dit nodig is. De automatische melding van inbraak en brand zorgt voor directe actie bij hulpdiensten. Dit is mogelijk door de aansluiting op de bemande meldkamer. Om het huis ook te beschermen tegen brand is een rookmelder noodzakelijk. Deze meet naast de temperatuur in huis rook door rookdetectie. Een basis alarmsysteem is naar wens uit te breiden. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor de aanschaf van het systeem. Zowel huren als kopen is mogelijk. Huren kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer je niet de middelen hebt om in één keer een groot bedrag uit te geven.

Beveiligingscamerasystemen
Camerabewakingssystemen kunnen ook zeer prettig zijn in het dagelijkse leven. Hierdoor kun je namelijk zonder zorgen je huis verlaten. Camerasystemen van tegenwoordig zijn zeer geavanceerd en kunnen precies zien wat er bij de voor- of achterdeur van jouw huis gebeurt. Je kunt op afstand en op verschillende apparaten (bijvoorbeeld via je mobiele telefoon of laptop) alle camera’s in huis bedienen en live meekijken. De camerasystemen van Feenstra zijn allen met vaste bedrading en werken zonder wifi. Hierdoor is het hacken van het systeem zeer moeilijk en komen storingen weinig voor. Daarnaast zorgen professionele installateurs voor een keurige installatie. Ook voor de aanschaf van camerasystemen zijn verschillende opties. Zowel huren als kopen is hierbij mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie