Afbeelding
Jan de Rooij

Klein projectkoor van start

11 september 2020 om 10:11 Podiumkunsten

H'VELD-G'DAM In deze coronatijd zijn er veel koren die nog niet gaan repeteren.

Een belangrijke reden is dat koren vaak te groot zijn en hun repetitielocatie is daardoor niet geschikt is om aan de voorwaarden te kunnen voldoen. Daarentegen zijn er heel veel zangers die graag weer willen gaan zingen.

Er is daarom een nieuw initiatief ontstaan, namelijk het samenstellen van een klein projectkoor.

GEMENGD KOOR Het plan is om een gemengd koor te vormen van maximaal 35 leden en als snel bleek dat hier ruime belangstelling voor is. Op dit moment hebben zich al zo’n 30 personen aangemeld. Men is dus nog op zoek naar een aantal nieuwe leden, voornamelijk alten. Het projectkoor gaat zich voorbereiden op een kerstconcert, dat op 19 december in Dordrecht gegeven gaat worden. Er wordt om de 2 weken gerepeteerd op zaterdagmorgen in de Gereformeerde Kerk van Puttershoek. Totaal 6 repetities en de eerste repetitie zal plaatsvinden op 3 oktober.

REPERTOIRE Het repertoire bestaat uit internationaal bekende kerstliederen, maar ook nieuwe koorarrangementen komen op het programma staan. Het koor staat onder leiding van de bekende musicus André van Vliet, die uiteraard ook de repetities leidt.

Voor dit hele koorproject is een protocol opgesteld en worden uiteraard de RIVM richtlijnen in acht genomen. Naast het bezoeken van de repetities wordt er van de koorleden ook verwacht dat zij met behulp van een oefen-cd of video ook thuis verder studeren.

Info en aanmelden: Leen Koster, telefoon 06-28571581 of email leenkoster53@gmail.com.

advertentie
advertentie