Gemeente legt inwoners mediaverbod op

23 sep, 09:23 Politiek
pixabay.com
Afbeelding

H’VELD-G’DAM De gemeente Hardinxveld heeft vorig jaar inwoners ‘gechanteerd’ tijdens de ontwikkelingen rond het Peulenpark langs de A15. Dat komt naar voren uit een onderzoeksrapport van de gemeentelijke Rekenkamer over burgerparticipatie in het dorp. Daarin staat dat het Comité Leefbaarheid Apollostraat een rapport over de bomenstand van het park alleen mocht inzien als de omwonenden daarmee niet naar de media zouden stappen. De gemeente weerspreekt dat er een verbod is opgelegd.

De Rekenkamer deed de afgelopen periode onderzoek naar hoe de omwonenden betrokken werden bij de plannen voor het Peulenpark, dat opnieuw wordt ingericht. Dat het comité en de gemeente een tijd niet door een deur konden, was al bekend. Maar uit een reconstructie blijkt nu dat de bewonersvereniging door de gemeente de mond is gesnoerd.

VERZET Ruim twee jaar geleden presenteerde de gemeente de eerste plannen voor het park bij de tennisvelden. Die stuitten echter al gauw op verzet. Na aanhoudende kritiek van het comité op onder andere het aantal bomen dat mogelijk verdwijnt, is er begin 2019 opnieuw onderzoek gedaan naar de stand van de bomen. Daaruit bleek dat een deel toch niet gekapt hoeft te worden. 

PREMIUM
Afbeelding
Mensen Theo Boerman over Hardinxveld-Giessendam: ‘Het is een hechte gemeenschap’
PREMIUM
Afbeelding
Economie Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Recreatie Boekje over wandelingen in de streek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Ronald van der Velde over zijn vrijwilligerswerk: ‘Mooi om samen aan iets te bouwen’
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Bittere herinneringen aan Fort Honswijk van Dolf Vink uit Sliedrecht
PREMIUM
Afbeelding
Wonen Extra huurverhoging voor scheefwoners lost ‘probleem’ niet op