Afbeelding
CDA Hardinxveld

Twaalf nieuwe bankjes in Hardinxveld

Politiek

HARDINXVELD-GIESSENDAM Door heel Hardinxveld worden de komende tijd zeker twaalf nieuwe bankjes geplaatst. Daarvoor ziet de gemeente voldoende mogelijkheden, nadat ze eerder dit jaar de inwoners heeft gevraagd waar ze graag een bankje zouden willen hebben. In 2022 gaat tevens de brug over de Giessen aan de Marsstraat naar Buitendams op de schop, meldt de gemeente.

door Ward den Besten

Wethouder Theo Boerman zegt dat vanuit de inwoners 47 voorstellen zijn gekomen voor het plaatsen van een bankje. Voor een dozijn ziet de gemeente mogelijkheden daartoe, al moeten voor sommige plekken nog wel afspraken daarover worden gemaakt met bijvoorbeeld het waterschap of Rijkswaterstaat.

Wethouder Boerman sluit niet uit dat meer verzoeken kunnen worden ingewilligd, maar daarvoor is meer onderzoek nodig. Ook kunnen enkele bestaande bankjes worden verplaatst die niet veel gebruikt worden. Boerman laat wel weten dat er maar beperkt budget (30.000 euro) beschikbaar is.

Aanleiding voor de oproep van de gemeente was een vraag van de TAB. Die gaf vorig jaar aan graag meer bankjes in het dorp te willen om van de ,,fraaie uitzichten’’ te kunnen genieten. De gemeente reageerde daar in eerste instantie terughoudend op, omdat er destijds geen geld voor beschikbaar was.

Boerman zegt blij te zijn dat er ,,fors’’ is gereageerd. ,,Het is een mooi voorbeeld van interactie met de samenleving.’’ De wethouder laat weten dat de bankjes door heel Hardinxveld komen. ,,De bankjes zijn een welkome aanvulling op de al bestaande bankjes in ons dorp. Geniet van het uitzicht zou ik zeggen.’’

Dit jaar gaat ook de brug aan de Marsstraat op de schop. Die wordt toegankelijker gemaakt voor mindervaliden. De gemeente wilde daar in eerste instantie mee wachten op de herinrichting van Buitendams, maar die is vanwege verschillende bouwprojecten aan de dijk uitgesteld tot volgend jaar.

Het CDA had in 2019 de gemeente al gevraagd om de brug rolstroelvriendelijk te maken. Helemaal aan de eisen van een rolstoelgebruiker zal de brug echter niet komen te voldoen. Daarvoor is de brug onder andere te stijl. ,,Het is niet het optimum dat wij zouden willen”, aldus Boerman, die aangeeft dat het Platform Sociaal Domein alsnog goedkeuring heeft gegeven voor het ontwerp, zodat ook mensen met een bijvoorbeeld een rollator in de toekomst van de brug gebruik kunnen maken.

advertentie