Afbeelding
Happy Stones Hardinxveld

Happy Stones maken en verstoppen: ‘het is echt voor iedereen leuk om te doen’

4 maart 2021 om 11:40 Recreatie

H’VELD-G’DAM Wie veel wandelt, zal vast en zeker wel eens een mooie gekleurde steen hebben gezien. Door heel Nederland zijn mensen creatief bezig en beschilderen ze stenen om deze vervolgens ergens in de natuur neer te leggen, zodat deze gevonden kunnen worden. Ook in Hardinxveld-Giessendam bestaan deze Happy Stones.

door Esther Coumans

Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd (en gelakt) is en vervolgens ergens wordt neergelegd om de vinder blij te maken. Wie zo’n steen vindt mag deze meenemen naar huis, of op een ander plek neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen. ,,Ik zag het op social media overal voorbijkomen”, vertelt Davinia Vogel, sociaal werker bij Servanda. ,,En ik kwam er achter dat er in Hardinxveld nog helemaal niks aan gedaan werd. In deze tijd is het veelal zoeken naar activiteiten die wel kunnen. En dit kan zeker”, lacht ze.

Vogel geeft aan dat ze de Happy Stones zelf is begonnen. ,,Ik heb de Facebookpagina Happy Stones Hardinxveld aangemaakt en samen met een collega ben ik begonnen met het schilderen van stenen. Een dag later heb ik tijdens een wandeling met mijn schoonzusje wat stenen verstopt. De volgende dag appte zij dat een steen weg was op de plek waar we ‘m hadden neergelegd. Dat is echt zo’n leuk gevoel. Iemand heeft de steen dus gevonden en wat hebben ze ermee gedaan? Dat vind ik echt super leuk.”

Het zou ook leuk zijn als het enorm gaat leven in het dorp

Sinds november is de Facebookpagina Happy Stones Hardinxveld actief. ,,We worden helaas nog niet veel getagd. Wel appen mensen mij soms persoonlijk dat ze een steen hebben gevonden. Maar het zou ook leuk zijn als het enorm gaat leven in het dorp. Dat iedereen op zoek gaat naar stenen en ze ook maakt voor anderen. Het is echt voor iedereen leuk om te doen. Mijn dochter beschildert vaak met een vriendinnetje stenen, maar ik vind het ook leuk. Net als het verstoppen en vinden van stenen.”

Ze vervolgt: ,,Ik heb er ooit eentje verstopt en die was volgens mij toch iets te lastig. Uiteindelijk heb ik de steen zelf weer meegenomen en heb ik ‘m een opfrisbeurt gegeven en op een makkelijke plek verstopt.” Ook in Hardinxveld zijn de mensen sinds de eerste lockdown steeds meer gaan wandelen. ,,Het motiveert om tijdens een wandeling op zoek te gaan naar Happy Stones en ze zelf ook uit te zetten. Zo is iedereen creatief bezig en lekker sportief aan de wandel. Een win-win situatie dus.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie