Wintersport Experience
Wintersport Experience Richard van Hoek Fotografie

Meer dan 160 leerlingen actief op de Wintersport Experience

23 januari 2023 om 15:12 Recreatie Tips van de redactie

HARDINXVELD-GIESSENDAM Ruim 160 leerlingen van de Rehobothschool in Hardinxveld-Giessendam hebben donderdag kennisgemaakt met de wintersport, maar dan wel in de gymzaal. De Nederlandse Ski Vereniging kwam naar Hardinxveld-Giessendam met de Wintersport Experience. Dit gebeurde op initiatief van Ski Vereniging Grote Rivieren-Drechtsteden in samenwerking met Gymnastiekvereniging OKK.

De Nederlandse Ski Vereniging brengt met dit project kinderen in het basisonderwijs in de gymzaal in aanraking met skiën, snowboarden, skispringen, langlaufen en biatlon. Zonder sneeuw, maar met simulatoren, ergometers, videoprojecties en games maken kinderen op een bijzondere en leuke manier kennis met de wintersport.

IN DE GYMZAAL VAN OKK

De leerlingen en onderwijspersoneel werden door Arnaut Langeveld, voorzitter van Ski Vereniging Grote Rivieren en skileraressen Sophia en Ineke van de Nederlandse Ski Vereniging, warm ontvangen. De kinderen kregen uitleg over het doel van dit experiment en met de vraagstelling over de wintersport bleken een aantal kinderen die al bekend waren met de wintersport. Maar er waren ook kinderen die geen idee hadden van de wintersport.

Door de leiding werd uitleg gegeven over de verschillende onderdelen. Er werd in kleine groepjes gewerkt om telkens na 15 minuten te rouleren. De leerlingen vonden het supergaaf om op snowboards te balanceren, zeker de bewegingen nabootsen en tegelijkertijd een VR-bril op hebben voor de volledige wintersportervaring was een voltreffer, evenals het biatlon onderdeel met lasergeweren.

Na afloop kregen alle kinderen een diploma en ontvingen een rugtasje van Ski Vereniging Grote Rivieren-Drechtsteden met een drankje, flyers en informatie over de NSKI V en de plaatselijke ski vereniging. De kinderen waren super enthousiast evenals de leerkrachten. Een zeer geslaagd evenement.

SKIVERENIGING GROTE RIVIEREN-DRECHTSTEDEN

Deze Wintersport Experience is door Ski Vereniging Grote-Rivieren-Drechtsteden met gymnastiekvereniging OKK aangeboden aan de schoolkinderen in Hardinxveld-Giessendam. Voorzitter Arnaut Langeveld van Ski Ver. Grote Rivieren-Drechtsteden vond het bijzonder jammer, dat vele scholen deze unieke kans hebben laten lopen. ,,Voor de kinderen was het programma ontzettend uitdagend en ze vonden het allemaal ontzettend leuk.” 

Bij Ski Vereniging Grote Rivieren-Drechtsteden kunnen belangstellenden terecht voor Nordic Walking, hardlopen en sneeuwfit trainingen. De meeste wintersporters staan niet meer dan een of twee weken per jaar op de piste. Dan zijn een goede conditie en sterke spieren essentieel. Hoe fitter je bent, hoe meer plezier je zult hebben, bovendien verkleint het de kans op blessures. ,,Bij deze vereniging kan je je met behulp van sneeuwfit optimaal voorbereiden op jouw wintersportvakantie. Bovendien organiseert de vereniging meerdere wintersportreizen en wintersport uitjes voor het gehele gezin in de sneeuw en op de skibaan bij Snow World.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie