Kijken naar en proeven van Pesach
Kijken naar en proeven van Pesach Dijksynagoge

Pesach in de Dijksynagoge in Sliedrecht

16 april 2024 om 18:56 Religie

SLIEDRECHT In de Dyksynagoge aan de Rivierdijk tussen Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam worden op zaterdag 20 en zondag 21 april weer Open Dagen gehouden. Het thema van deze dagen is Pesach.

Het Joodse feest is van de 15e tot en met de 22e van de (Joodse) maand Nisan, dit jaar is dat van de 23e tot en met de 30e april. Pesach herinnert aan de uittocht uit Egypte en de ontstaansgeschiedenis van het Joodse volk. Een feest vol van tradities en symbolen, een feest met verhalen, de sedermaaltijd, de matzes en nog veel meer. Publiek is welkom van 14.00 tot 16.00 uur. 

Men kan rondkijken in de synagoge boven en de expositieruimte beneden. In de  synagogeruimte staat alles wat nodig is voor de eredienst. Beneden in het gebouw is er aandacht voor Joodse feesten, riten en symbolen en de lokale geschiedenis. Ook kanhet rituele bad (Mikwe) worden bekeken, evenals de Bijbelse plantentuin. Speciale aandacht is er dit weekend voor Pesach, waarvoor de tafel rijk gedekt zal zijn. De koffie staat klaar, kinderen zijn ook van harte welkom.

advertentie
advertentie