Kerkproeverij, september 2019
Kerkproeverij, september 2019 Leo van Houwelingen

Welkom bij de Bron / welkom in de bron

Religie Deel je nieuws

De bron open.

De komende tijd is 'de bron' (Maasstraat 1) op woensdagavond van 7 tot 9 open. Mensen die op zoek zijn naar 'de Bron' kunnen binnen stappen. Even een moment van rust, stilte en bezinning. We willen ook een luisterend oor bieden en/of voor je bidden. 

Met of zonder hoofdletter?

Vaak wordt de fout gemaakt dat 'de bron', als naam van het kerkgebouw, wordt geschreven met een hoofdletter. Bij bijvoorbeeld de opmaak van een trouuwkaart of in een artikel wordt opeens de kleine letter alsnog aangepast. De naam van het kerkgebouw 'de bron' (Maasstraat 1) is echter bewust met een kleine letter om onderscheid te maken met God die voor ons 'de Bron' is. Dus met een hoofdletter.

De Bron open

De naam van 'de bron' is enerzijds ontstaan vanuit de plek van de kerk in de 'rivierenbuurt'. Anderzijds heeft het ook een achtergrond in de Bijbel. Daar staat ergens dat je bij God 'levend water' kunt halen. Dat levend water mag stromen. God is altijd bereikbaar. Je mag komen zoals je bent. Het komt niet altijd vanzelf. Het is ook geen peulenschil, maar wellicht kunnen we je een stapje verder helpen.

Leo

 

advertentie
advertentie