Kerkproeverij, september 2019
Kerkproeverij, september 2019 Leo van Houwelingen

De bron open op woensdagavond

Religie

H'VELD-G'DAM De komende tijd is 'de bron' aan de Maasstraat 1 in Hardinxveld-Giessendam op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur open. Mensen die op zoek zijn naar 'de Bron' kunnen binnen stappen. Even een moment van rust, stilte en bezinning. ,,We willen ook een luisterend oor bieden en/of voor je bidden."

Vaak wordt de fout gemaakt dat 'de bron', als naam van het kerkgebouw, wordt geschreven met een hoofdletter. Bij bijvoorbeeld de opmaak van een trouwkaart of in een artikel wordt opeens de kleine letter alsnog aangepast. De naam van het kerkgebouw 'de bron' is echter bewust met een kleine letter om onderscheid te maken met God die voor ons 'de Bron' is. Dus met een hoofdletter.

De naam van 'de bron' is enerzijds ontstaan vanuit de plek van de kerk in de 'rivierenbuurt'. ,,Anderzijds heeft het ook een achtergrond in de Bijbel. Daar staat ergens dat je bij God 'levend water' kunt halen. Dat levend water mag stromen. God is altijd bereikbaar. Je mag komen zoals je bent. Het komt niet altijd vanzelf. Het is ook geen peulenschil, maar wellicht kunnen we je een stapje verder helpen."

advertentie
advertentie