Bijbel
Bijbel Pixabay

Potgrondactie: Bijbels voor vervolgde christenen

Religie

H’VELD-G’DAM Met de potgrondactie ‘Plant een Bijbel’ wil HVC vervolgde christenen een eigen Bijbel geven. De projectleiders kennen tienduizenden christenen die hunkeren naar een eigen exemplaar. Soms gaat één Bijbel de hele familie rond of hebben christenen slechts enkele bladzijden in bezit. Regelmatig vragen ze daarom aan evangelisten en dominees uit het HVC-netwerk om een complete Bijbel. 

Helpen kan door potgrond te bestellen of door te doneren. Van de opbrengst van twee zakken potgrond kan één Bijbel worden uitgedeeld. Van de opbrengst worden Bijbels verspreid in landen waar christenen worden vervolgd, zoals China, India, Irak, Pakistan en Noord-Korea. Via www.planteenbijbel.nl kan de potgrond worden besteld en een afhaalpunt in de buurt worden gezocht. De bestelde potgrond kan op zaterdag 20 maart van 10.00 tot 14.00 uur worden afgehaald bij het door het gekozen afhaalpunt. Geen potgrond nodig? Dan kunnen ook Bijbels worden geschonken. Voor vijf euro krijgt iemand al een eigen Bijbel.

Stichting HVC helpt vervolgde christenen. De actie Plant een Bijbel is een jaarlijks terugkerende actie, die steeds harder nodig is. Er zijn wereldwijd vele (nieuwe) gelovigen, die geen eigen Bijbel bezitten. HVC wil naast hen staan en een verschil maken in hun situatie. 

Bestel de potgrond tot en met 27 februari. Ophalen is mogelijk op 20 maart van 10.00 tot 14.00 uur bj Kooz Kozijnen B,V. Ton Bakker, Wiedaak 1 in Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie