Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam

Gemeente Hardinxveld-Giessendam neemt maatregelen bij steiger Amerhof

5 mei 2021 om 07:34 Verkeer en vervoer

H’VELD-G’DAM De gemeente Hardinxveld gaat maatregelen nemen om de verkeerssituatie te verbeteren op de steiger achter de Amerhof, vlak bij de Peulensluis. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van de TAB.

door Ward den Besten

De coalitiepartij heeft twee keer aan de bel getrokken over de verkeerssituatie. De steiger langs de Giessen wordt volgens de TAB nu nog vaak gebruikt door fietsers, scooters en bromfietsers, terwijl daar ook mensen met hun bootje bezig zijn, staan te vissen of kinderen aan het spelen zijn. Diverse bewoners van de Amerhof hebben volgens de coalitiepartij een onveilige situatie meegemaakt ,,doordat met name brommers, scooters en fietsers met (te) hoge snelheid over de steiger rijden”.

ONVEILIG De gemeente bevestigt dat de situatie onveilig is. ,,Deze steiger is bedoeld voor voetgangers en is daarmee niet bedoeld voor fietsers en brommers. Aan deze steiger liggen boten. Het is erg gevaarlijk als er onverwacht een fietser of brommer langs deze boten rijdt’’, schrijft het college aan de TAB.

Volgens de gemeente is het waarschijnlijk niet duidelijk dat deze steiger alleen voor voetgangers is. Daarnaast denkt de gemeente dat de steiger ,,gemakshalve wordt gebruikt omdat deze onderdeel uitmaakt van een snellere route’’. En daarnaast laat ze weten dat in de huidige situatie maar beperkt op fietsers en brommers gehandhaafd kan worden.

Om dat laatste te vergemakkelijken wil de gemeente aan weerszijden van de steiger verkeersborden plaatsen en door middel van een verkeersbesluit de steiger aanmerken als voetpad. Daarnaast zullen aan de noordzijde hekken (een fietssluis) worden geplaatst ,,om te voorkomen dat men alsnog deze steiger gebruikt om overheen te rijden’’. ,,Mocht het nodig zijn dan kan later eventueel nog een fietssluis worden geplaatst aan de andere kant van de steiger’’, aldus de gemeente.
Het college wilde eigenlijk voor het nemen van maatregelen eerst met de omwonenden in gesprek. ,,Het is door diverse omstandigheden helaas niet gelukt een overleg te voeren met de bewoners.’’ Vanwege de ,,efficiëntie’’ is besloten ,,direct met een oplossing te komen’’.

Raadslid Paul Hoogstraten van de TAB laat weten erg blij te zijn met de voorgenomen maatregelen. ,,Door toedoen van omwonenden is deze situatie eindelijk opgelost!’’

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie