Afbeelding
Riveer

Riveer stopt met verkoop papieren rittenkaarten aan boord

10 januari 2022 om 13:38 Verkeer en vervoer

HARDINXVELD-GIESSENDAM Vanaf 1 februari stopt Riveer met de verkoop van papieren meerrittenkaarten aan boord. Daarna kun je alleen nog een 10-rittenkaart voor de voet- en fietsveren of 25-rittenkaart voor de autoveren via de Riveer app of website kopen.

Wie een papieren meerrittenkaart heeft aangekocht tussen 1 januari 2019 en 1 februari 2022 kan dit ticket alleen in 2022 nog gebruiken. Daarna zijn papieren meerrittenkaarten die aan boord zijn gekocht niet meer geldig. Losse tickets en dagkaarten zullen nog wel aan boord verkrijgbaar zijn (alleen met pin).

Wie het handig vindt om tickets nog steeds uit te kunnen printen, kan een meerrittenkaart kopen via de website en als PDF ontvangen in de mailbox. Je kunt de QR-code dan uitprinten óf laten scannen op een mobiele telefoon.

VOLLEDIG DIGITAAL BETALEN De weg naar volledig digitaal betalen werd in 2019 al ingezet, nadat digitale tickets goedkoper werden dan de tickets die je aan boord kocht. Daarnaast is het vanaf de start van de coronacrisis niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Het afschaffen van papieren meerrittenkaarten is een volgende stap in het streven van Riveer naar een volledig cashless betalingssysteem, wat volgens de organisatie goedkoper, veiliger en duurzamer is.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie